24 jul 2008

L´Audiència Nacional arxiva el cas de l´antimonàrquic tarragoní que cremà el retrat del rei

“l'imputat manifesta que la seva participació en el fets ho va ser en solidaritat amb altres persones és per això l'element subjectiu del tipus d'injust del delicte d'injúries no té raó d'ésser”

Amb una interlocutòria emesa pel magistrat Ismael Moreno Chamarro, jutge del Jutjat Central d’Instrucció núm. 2 de l’Audiència Nacional espanyola, es dóna per tancada la causa oberta contra Santi Fortuny. A més, la causa oberta contra els dos menors veïns d'El Morell està actualment en arxiu provisional a l'espera que la fiscalia es pronunciï. Aquestes novetats suposen un gir de 180º en l'estratègia repressiva i per això, Alerta Solidària, en roda de premsa, ha fet tot un seguit de puntualitzacions.

Pel magistrat, Ismael Moreno Chamarro, “no consta l'acreditació de la realització del fet delictiu.” La principal argumentació, senzilla i clara és que: “l'imputat manifesta que la seva participació en el fets ho va ser en solidaritat amb altres persones és per això l'element subjectiu del tipus d'injust del delicte d'injúries no té raó d'ésser”

Davant d'aquestes argumentacions i tenir en compte que encara hi ha diversos expedients cursats i sumaris oberts per causes que tenen un origen idèntic, la solidaritat entre catalans, Alerta Solidària exigeix l’arxiu immediat dels sumaris que afecten encara a 21 persones més pels delictes d’injúries a la Corona. Així com la rectificació i anul·lació de la condemna contra els dos únics antimonàrquics jutjats fins ara i condemnats, Jaume Roure i Enric Stern.

Alerta Solidària considera que l'opció per la desobediència civil que va fer l’Esquerra Independentista per evidenciar els privilegis i les injustícies que van acompanyades a la persistència de la monarquia borbònica espanyola donen els seus fruits.

Per això, l'organització antirepressiva continua apostant per la desobediència civil, assumint les conseqüències penals que puguin derivar-se i com a mostra del compromís de l’Esquerra Independentista en liderar, al carrer i on faci falta, la insubmissió del poble català als estats ocupants espanyol i francès.

En aquesta línia, Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista seguirà treballant per la solidaritat amb totes les persones represaliades políticament i prepara ja noves mobilitzacions i respostes a possibles noves citacions i judicis.

A la roda de premsa, celebrada aquest migdia al Casal Popular de Tarragona “Sageta de Foc”, hi han participat per Alerta Solidària, la seva portaveu Eva Pous, l’advocat del Col·lectiu Fontanella Carles Perdiguero i el represaliat, veí de Tarragona, militant d’Endavant i membre de l’Esquerra Independentista del Camp (EIC), Santi Fortuny.

Llistat de casos
El cas de les fotografies (o imatges o referències de qualsevol mena) de la família reial ha tingut una estranya evolució on no han fallat, un cop més, els Mossos d’Esquadra alhora de identificar, en base a fitxers polítics il·legals, delatar i acompanyar fins a l’Audiència Nacional, catalans i catalanes disposades a donar la cara per defensar allò en el que creuen.

La resposta popular a aquesta repressió, amb el suport de diversos ajuntaments (Ripollet, Llançà, Cardedeu, Bordils, Salt, Molins de Rei, Cassà de la Selva, Celrà, Sant Gregori i Manresa) i fins i tot amb el suport del claustre de la Universitat Pompeu Fabra, ha dut fins a 24 persones a ser objecte de la ira i el zel dels qui volen protegir a ultrança la simbologia espanyola als Països Catalans.

Jaume Roure i Enric Stern (de Banyoles i Girona, respectivament). Els dos primers encausats, jutjats i condemnats dos cops.

El grup dels 16. De la concentració popular en la que una cinquantena de persones van cremar fotografies del rei, els Mossos d'Esquadra en van seleccionar uns pocs, en base a la seva militància i implicació en projectes socials, veïnals, polítics i culturals. Són a l'espera de ser citats a judici a l'Audiència Nacional.

Els 2 de Figueres. Dos veïns de la capital de l'Alt Empordà, un d'ells menor d'edat, van ser detinguts per la policia local una nit en la que aparegueren pintades a les parets de la ciutat en contra dels borbons. Els Mossos no van dubtar, un cop rebuts els detinguts, en fer un informe per tal d'elevar el "greu delicte" a "injurias a la Corona", cosa que l'Audiència Nacional va acceptar amb molt de gust. Són a l'espera de ser citats a judici a l'Audiència Nacional.

En Santi de Tarragona. Enmig d'una onada de resposta popular, que seguí a la crema massiva de fotografies a Girona (d’on n'han sortit imputades 16 persones), a molts pobles i ciutats es va celebrar concentracions de solidaritat i, en acabar, una persona voluntària, es presentava davant del poble, dient els seus noms i cognoms i cremava una fotografia del rei. El cas de Tarragona és estrany perquè és l'únic, pel moment!, que ha comportat l'obertura d'un procés, gràcies aquest cop al Cuerpo Nacional de Policia. El cas del Santi però ha donat un gir de 180 graus i l'Audiència Nacional ha arxivat el seu cas obrint-se així un precedent molt important.

Els 2 menors d'El Morell. Al poble del Morell, Baix Camp, dos menors d'un institut pengen un cartell anunciant una concentració de solidaritat amb els encausats per les fotos del rei. Una mare espanyolista, familiar de guàrdies civils, denuncia els fets. El director de l'escola dóna el nom dels alumnes i, com en l'esperpèntic cas d'Èrci i l'Exèrcit del Fènix, els dos menors acaben declarant a Madrid, com dos terroristes, a l'Audiència Nacional. Actualment la seva causa té un arxiu provisional a l'espera del pronunciament de la fiscalia.

En Xavier de Barberà del Vallès. L'Ateneu Popular del Vallès, sempre crític amb l'actuació política i repressiva de l'Ajuntament, respon a la crida solidària contra la repressió. A la façana de l'Ateneu s'hi penja una pancarta: "300 anys de pesta borbònica". Agents de la policia local elaboren un complet atestat, amb fotografies de la pancarta i el jutjat de pau de la ciutat acaba imputant a en Xavier, membre de l'Ateneu, el delicte de "injurias a la corona". L'Audiència Nacional encara no ha respost si accepta el cas.

Nosaltres també cremem la foto del rei espanyol. Llibertat.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario