29 ene 2009

Entrevista al Montó csa d'Alcàsser

Per tal de donar a conèixer espais alliberats, autogestionats, autònoms, llibertaris... de València i rodalies, ens agradaria fer-vos una petita entrevista, si vos vé de gust, clar. Recoltzem els projectes independents i volem fer un lloc al nostre blog, per que ens sembla prou important i dificil la tasca que molts col·lectius porteu endavant, organitzant-se i lluitant a diari en aquest tipus d'espais.


*Com a presentació, conteu-nos un poc com es crea el vostre projecte, com i quan neix aquest espai al barri, la seua història, etc...

el Montó naix ara fa quatre anys per la iniciativa, fonamentalment, del col·lectiu traka d'alcàsser el qual, des de fa 16 anys porta desenvolupant una activitat política i de lluita al nostre poble. el centre social és una ferramenta mes i un projecte de solidesa en la tasca reivinidicativa.



*Quina és la vostra forma d'organització i com autogestioneu l'espai?
Qui fa funcionar el local és la gent que li deica temps i que s'organitza al voltant de l'assemblea del local, la qual es reuneix una vegada cada setmana i gestiona les activitats i els temes a tractar. La pela del lloguer es treu de la barra i les activitats.


*Com és la vostra relació amb el veïnat i amb la resta de col·lectius de la zona (si n'hi ha)?
Amb el veïnat hem aconseguit minvar les molèsties i ara ho fem tot per la vesprada, mai per la nit i la nostra insistència i energia crec que ens han fet guanyar-nos certa consideració del carrer i, en certa manera, de l'ajuntament. Amb els col·lectius de la zona tenim certa relació, més amb els de Picassent i ara menys amb Silla (estan un poc paratas). Però col·laborem amb penya de Torrent, Paiporta i altres pobles.


*Quins penseu que són els principals problemes a l'hora de treballar aquest tipus d'espais?
El lloguer és un lastre, però també la manca de compromís de moltes persones que es limiten a ésser receptores de les ofertes d'oci que els i les altres els oferim, sense qüestionar-se la seua passivitat. Amb els amos no tenim problemes ni tampoc, fins ara, amb les autoritats.


*Quines activitats i projectes dueu endavant ara mateix?

Principalment el montó alberga teatre i concerts, doncs les xarrades, malauradament, motiven poc a la penya, però hem fet jornades i cicles de cine o les jornades anarquistes. També estem especialitzats en festes: nadal, carnestoltes...


*Quines possibilitats té l'espai? (horaris, biblioteca, sopars..)
Ara en hivern sols obrim els dies que hi ha activitats, sobretot divendres, dissabtes o diumenges, però en estiu solem obrir els dijous i divendres de 20 a 22hores. Hi ha alguns llibres però les possibilitats sobretot passen per fer-se una cervesa i xerrar. De totes maneres, el local també està a disposició de qui vulga organitzar alguna cosa (nazis abstendres).


*Quins temes son les més presents a l'espai ara mateix? (campanyes, jornades,convocatòries..)
Ara tractem de consolidar el nou grup de gent que s'ha sumat al projecte i establir una certa regularitat en l'oferta d'activitats. a la primavera farem les quartes jorndes anarquistes i prepararem el 5ª aniversari del local. També estem immersos en algunes reformes del local.


*Com veieu la necessitat i labor dels espais propis i independents ara mateix, en el nou escenari de crisi, augment del racisme i del feixisme, control social...?
Encara que nosaltres, que sempre hem funcionat sense local, ens hem adonat que ara ens recluïm al local i hem deixat el carrer de banda, el montó continua sigent una referència per a estar i fer coses contra el sistema. és una ferramenta de lluita i de socialització en els problemes i les reivinidicacions. La resistència en seguir obert és ja un exemple a seguir i difondre.


*Com valoreu el treball de contrainformació dels diferents col·lectius? com veieu l'imposició de l'internet com a una ferramenta de comunicació cada vegada més hegemònica?
On penseu que queda el paper en l'era de la tecnologia?
Encara que internet afavoreix l'estat de les coses, sinó ja l'hagueren prohibit, podem fer-ne un ús alternatiu. En el nostre cas, cada vegada fem menys propahanda en paper i ens hem apuntat a fer-nos publicitat a través de la xarxa. És més còmode per a nosaltres i arribem directament a qui vol saber de nosaltres (i així perdem presència social).


*Aquest és el moment per a la "frase lapidària" que més vos agrade.
Un present de lluita per un futur sense opressió (que sembla no arribar mai).


*Direcció del vostre espai, pàgina web, blogs,etc...
Estem al carrer silla 11, d'alcàsser.

Myspace del Montó csa.


*No sé que més preguntar-vos així que si en teniu res més a contar, ací teniu la oportunitat de dir-ho. Gràcies per contestar, i molts ànims per a totes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario