3 may 2008

Organitzen una passejada per l'Horta de Burjassot per celebrar l'aturada del PAI comercial

El Bloc Nacionalista Valencià de Burjassot celebrarà diumenge a partir de les 11h. una passejada per l’horta de la població on hi havia previst un PAI comercial i industrial i que ara, gràcies a la pressió dels nacionalistes, ha quedat retirat. El portaveu del BLOC, Jordi Sebastià, ha indicat que “farem el mateix recorregut que férem fa dos anys, quan es va aprovar el PAI, però ara no reivindiquem res, tot el contrari, celebrem que l’horta quedarà protegida, una manera magnífica de commemorar el 25 d’abril amb una victòria, encara que siga xicoteta”.

Redacció de l'Avanç

Com recorden des del BLOC, va ser aquesta l’única força que va votar en contra d’aquest PAI i posteriorment, en les negociacions amb el PSOE per aprovar els pressupostos del 2008 va posar com a condició sine qua non que el PAI fóra retirat.

Sebastià ha manifestat que “és tracta d’una decisió que pot considerar-se històrica ja que hem aconseguit salvar 200.000 metres d’horta patrimonial i productiva. És una decisió urbanística que hauria de servir de precedent pera la resta de municipis de l’horta i que pot marcar l’inici del canvi de mentalitat que faça de l’horta un patrimoni i no un espai per a especular. La zona salvada pot considerar-se la “porta de l’horta” ja que ací comença la part nord de l’horta i es troba en un magnífic estat de conservació, podem anar fins a Puçol per vies rurals, entre camps i sèquies, enmig d’un paisatge que ens ha format històricament i que és únic al món” .

Des del BLOC entenen que cal una urgent delimitació del terreny que forma l’horta per marcar un espai que tinga, en paraules de Sebastià “una protecció absoluta, semblant a la del Miquelet, el palmeral d’Elx o qualsevol monument intocable, que ens enorgulleix, ens implica a tots els valencians en la seua protecció, i ens obliga a ajudar els llauradors que la mantenen; una protecció que obviàment ha de ser marcada des de les Corts Valencianes i en la qual el nostre grup està treballant amb força”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario