2 may 2008

El bioparc fa pudenta Mislata.


Un grupo de madres afirma que el centro "huele mal" y el director asegura que "esto ocurre en contadas ocasiones"

Levante-EMV, Mislata
A escasos metros del Bioparc de Valencia se encuentra el patio de un colegio de Mislata que cuenta con 560 alumnos de infantil y primaria. Un grupo de madres de alumnos ha salido a la palestra a denunciar que el centro educativo "huele mal" como consecuencia de los animales que se encuentran en el Bioparc, y que el centro ha instalado mosquiteras para "evitar que entren los insectos, que también se han multiplicado".
Sin embargo, estas madres de alumnos no han elevado una queja formal a la Asociación de Padres y Madres (AMPA) que desconocían "por completo" la denuncia. La dirección del C.P. Amadeo Tortajada de Mislata y el presidente del AMPA se mostraron indignados por la denuncia de estas madres.
El director del centro aseguró que "es cierto que, en algunas ocasiones, huele a cuadra o algo parecido. Pero depende del día, de las horas, del viento... No es una constante ni mucho menos". En cuanto a las mosquiteras, el director afirmó que "lo que están diciendo es mentira". Y para argumentarlo aseguró que la instalación de mosquiteras en las ventanas es "una reivindicación de hace tres años. El colegio está orientado hacia el sur y en verano hace muchísimo calor. Abrir las ventanas significa que niños pequeños puedan hacer alguna trastada que no deban. Es una medida de seguridad, ni más ni menos".
El presidente del AMPA ratificó las declaraciones del director del centro y aseguró que en la Asociación de Padres y Madres de Alumnos "no hay constancia alguna de quejas ni por olores ni por insectos ni nada parecido". Es más, el portavoz de la entidad aseguró que hay un contenedor detrás del centro que "vacían constantemente. Puede haber olores y es normal, pero ni hay más insectos ni huele a elefante"...


Sembla curiós que un director d'un col·legi negue alló que és evident i inevitable; Un zoo, perquè el bioparc és un zoològic (presons d'animals), encara que amb un nom molt modern, és una instal·lació que fa pudenta la seua zona perifèrica. A ningú se li escapava que seria una moléstia a l'estiu, quan les olors dels excrements i el propi dels mateixos animals es veiessin sotmesos als rigors de l'estiu valencià.
La pudor que, des que va obrir les seves portes el bioparc, recorre els voltants és un fet que poden constatar innombrables veïns, estiguin a favor o en contra d'aquest establiment cruel.
València va construir el bioparc a les afores del seu límit urbà, així tot un seguit de molèsties que ocasionen, naturalment, els animals que s'hi troben privats de llibertat, com per exemple els sorolls derivats de la seva gelosia i l'olor derivada de la seua mera preséncia (perquè oloren, com les persones) i dels seus excrements, els patiran els ciutadans de Mislata que es troben en els seus voltants; que això pot ser que succeeixi quan hi haja vent o calor....Evidentment, senyor, però és que si no hi estigués, no ho provocaria. La calor i el vent són unes constants en la primavera i l'estiu de la comarca, encara que a vostè li sembli que són fets puntuals. El cas és que els ciutadans de Mislata que resideixen prop del bioparc, han d'afegir una nova molèstia a la seva convivència amb la paperera PAYA, encara que gràcies a la pròxima urbanització de les últimes hortes, deixaran de sofrir el "hiper" de la droga. Una de freda i una de calenta.

No volem reclamar que se l'en duguen del nostre poble, volem la seva desaparició com el que són, gàbies.
Els zoològics, com les presons, són centres cruels d'extermini d'individus. Concebre'ls sense crítica, sense dubtes, com un fet necessari i útil ens converteix en éssers grisos i submissos.
La llibertat és un bé individual que ningú no hauria d'arravasar-nos

No hay comentarios:

Publicar un comentario