14 nov 2010

[Internacional] Segrests de servidors: instruccions d'ús

Un nou segrest d'un servidor italià allotjat a Noruega que dóna servei a diferents moviments i col·lectius, atentes!

Forces policials tornen a clonar els discos (xifrats) d'un servidor d'Autistici / Inventati

Autistici / Inventati és un servidor web autònom que aplega diversos companys dels moviments antiglobalització italians, units entre d'altres coses, per un compromís radical en defensa de la privacitat, les llibertats i els drets a la xarxa Internet. N'ha patit ja diversos cops repressius al llarg dels anys, i per això va implementar l'anomenat Pla R*: un mètode per provar de minimitzar els danys patits en els cops repressius i per poder recuperar els serveis un cop compromès algun servidor.

Novament divendres passat 5 de novembre va patir un nou cop, aquest cop via la policia noruega, per un requeriment de la policia postal italiana: un servidor d'Autistici/Inventati resident a Noruega va ser compromès, i tot el contingut dels seus discos, clonat, tot i que la demanda sembla que molt probablement va només contra un sol individu / web / llista de correu. Malgrat que el disc en qüestió estava xifrat, els companys d'Autistici / Inventati recomanen a tots els seus usuaris que facin el favor de canviar els seus passwords, i baixar-se el correu als seus propis ordinadors per minimitzar el mal en intervencions futures.

Us deixem amb un dels comunicats d'Autistici / Inventati:

"Segrest del servidor, instruccions d'ús

Avui [5 de novembre de 2010] la policia noruega ha segrestat durant algunes hores el servidor que teníem a Noruega i n'ha copiat tots els discs degut a una demanda internacional provinent d'Itàlia. És molt probable que la investigació serà només sobre un sol usuari/lloc web/llista de correu, tot i així han copiat completament el contingut sencer de la màquina i per tant, tot i que xifrades, ara les passwords dels usuaris ja no es poden considerar segures. Per això convidem a tots els usuaris d'Autistici / Inventati (i no només aquells que teníen el correu al servidor norueg) a canviar la seva password del compte de correu i de l'FTP, i fer-li's fer a tots aquells que sabeu que en tenen un compte de correu i/o un lloc web amb A/I.

Cautelarment, hem migrat a una altra màquina tots els comptes de correu que es trobaven al server segrestat: si no heu descarregat el correu als vostres ordinadors i el vostre compte de correu es trobava a Contumacia, ara la trobareu buida. Durant els propers dos o tres dies recuperarem tot el contingut del vostre correu, però esperem que aquest incident us faci ser conscients amb més força de l'habitual que no és una bona idea el deixar els vostres arxius a un servidor que no podeu control·lar: tot i que als nostres servidors els correus estan xifrats, violar un codi d'encriptació no és ja un escenari de ciència ficció.

Us anirem actualitzant la informació sobre aquesta qüestió.

Autistici / Inventati"

traducció i redacció a càrrec de enfocant.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario