22 nov 2010

[Països Catalans] Prou assetjament policial: per la llibertat d'expressió i informació

Doble judici contra els Mossos d'Esquadra per la persecució i assetjament contra un fotoperiodista de la Directa

La fiscalia demana per un agent de la Brigada Mòbil 18 mesos de multa per un delicte continuat d'amenaces contra el fotògraf Albert Garcia. El proper 24 de novembre i el proper 13 de desembre, el nostre company Albert Garcia, fotoperiodista, coordinador de la secció de Fotografia del nostre setmanari i afiliat al SPC, torna a comparèixer als jutjats. No és la primera vegada que l'Albert pateix l'obsessió policial. El juny de 2007 ja va ser absolt en tots els termes per cobrir una protesta okupa contra una constructora, després de ser denunciat per la Brigada d'Informació de la policia espanyola. Aquest doble judici contra els Mossos torna a palesar l'obsessió policial contra la llibertat d'informació en general i contra la Directa en particular. Obsessió manifestada en el present cas en l'assetjament personalitzat i continuat en el temps per impedir la tasca professional del nostre company. En el primer cas, impedint violentament que fes la seva feina. En el segon, amb dues visites personalitzades al seu altra lloc de feina, per amenaçar-lo, obertament, per la tasca que desenvolupa a la Directa.

Avui, a la vista dels fets i després d'haver treballat durant molts anys per restablir la justícia i combatre la impunitat, us volem informar que diferents agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra seuran com acusats per les denúncies interposades pel nostre company. Han estat anys d'evitar les dilacions policials als jutjats, de sortejar obstacles, de provar de no desistir. En aquest sentit, com a primera victòria, cal assenyalar que l'habitual dinàmica de creuar denúncies falses -tu em denuncies, jo et denuncio- per part dels Mossos s'ha estavellat. Les dues denúncies contra Albert Garcia ja han estat arxivades i sobresegudes. I ara es jutjarà la prepotència, la impunitat i fins i tot la xuleria amb que actuen determinats agents de la Brigada Mòbil, que sembla que disposin de carta. En aquesta crua realitat és particularment greu el cas de l'agent de la Brigada Mòbil Jordi S.S., amb TIP 7289. L'agent va visitar en dues ocasions consecutives l'Albert al seu lloc de feina -un bar de les Rambles de Barcelona- per dur-lo a un portal contigu i amenaçar-lo reiteradament, colpejar-lo i assegurar-li que si seguia amb la seva feina tindria problemes seriosos. No endebades i a la vista dels fets acreditats, la fiscalia demana ja per a aquest agent 18 mesos de multa per un delicte de coaccions continuades.

A l'espera d'una sentència condemnatòria, ja anunciem que exigirem l'expulsió definitiva de l'agent així com la depuració d'aquesta d'actituds, més pròpies de la màfia i de règims autoritaris que de la defensa dels drets, llibertats i garanties fonamentals.

No ens callaran mai: ni impunitat, ni brutalitat, ni assetjament.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Setmanari Directa, a 17 de novembre de 2010

[Síntesi de la persecució i l'assetjament contra l'Albert Garcia]

Cas 24 de novembre

Data i lloc dels fets: Barcelona, 20 de desembre de 2008, durant la cobertura informativa de la protesta convocada per la mort a Grècia d'un noi de 16 anys per trets de la policia en les manifestacions contra la crisi.

Fets: Mentre, acreditat, prova de desenvolupar la seva tasca professional, per cobrir gràficament la protesta, és interceptat per agents antiavalots que l ho impedeixen. Traslladat a l'espai entre dues furgonetes policials, és colpejat, amenaçat i agafat pel coll. Va ser l'únic periodista identificat al que se li va impedir desenvolupar la seva feina

Altres: Davant la gravetat de la situació, l'Albert va trucar a la Directa deixant el mòbil obert. Vam enregistrar una trucada on es poden sentir, entre d'altres: "te voy a dar una paliza en la cabeza" i al reiterada negativa a identifica

Denúncia interposada: per delictes de coaccions i amenaces contra els agents 6338, 10822 i 12359

Denúncia contra AlbertArxivada

Testimonis: Compareix un fotògraf que va cobrir els mateixos fets, que no va veure interferida la seva feina, i que només se li va sol·licitar la credencial de premsa.

http://www.setmanaridirecta.info/

No hay comentarios:

Publicar un comentario