23 nov 2010

[Benimaclet] Ha nascut el grup de consum responsable del Terra!

Us convidem a participar del naixement del grup de consum responsable que s’ha creat al Centre Social Terra.

Aquest grup sorgix a partir de la necessitat de canviar els nostres hàbits de consum així com intentar contribuir de manera directa a la millora de la relació productor/a-consumidor/a, i recolzar les iniciatives que aposten pel treball ecològic.

Amb la creació del grup de consum volem canviar l’actual model de producció, comercialització i consum dels productes agroalimentaris, que provoca:

* la precarització dels xicotets productors/res degut a la política de preus imposada per les grans empreses de distribució i comercialització dels aliments

* el consum d’aliments produïts amb agroquímics (no ecològics) nocius per a la salut i per al medi ambient

* l’abús en l’ús d’envasos i la despesa de plàstics i energia que el model comercial imposat suposa

* la despesa energètica que provoca el transport d’aliments produïts a molts kilòmetres de casa nostra

* la precarització dels agricultors/es i ramaders/es d’altres parts del món que han de produir a preus impossibles per compensar la despesa i l’increment de preus que el transport transoceànic provoca (no comerç just)

Per això hem creat un grup de consum on:

* es prioritze la compra a productors a prop de casa (aconseguint dues coses: estalviar energia i pagar un preu just al xicotet productor ajudant a que per exemple l’horta valenciana siga sostenible per als propis llauradors i llauradores).

* Consumir productes ecològics (vetllant per la salut tant de les persones com del medi)

* Prioritzar les compres a granel (sent possible en realitzar les comendes conjuntes reduint així els envasos)

*Treballar amb les xarxes de comerç just (per assegurar que els productes que consumim produïts a altres parts del món, com ara el sucre o la xocolata, responen a treballs dignes) ….

El grup de consum tot just comença a caminar i volem anar sumant forces. L’objectiu del grup és posar a la pràctica en l’àmbit del consum les nostres idees i creiem que la millor manera és crear formes més justes i sanes de compra-venda.

Si t’interessa, envia un correu a centresocialterra(at)gmail.com o passa’t pel CS Terra

( c/ Baró de Sant Petrillo, 9 Benimaclet)

No hay comentarios:

Publicar un comentario