18 nov 2010

[València] Primeres jornades internacionals: Genocidis i crims contra la humanitat

El proper dissabte dia 20 de novembre tindran lloc a València les Primeres Jornades Internacionals sobre Genocidis i Crims contra la Humanitat. Aquesta primera edició, organitzada pels col·lectius del Fòrum per la Memòria del País Valencià, el Centre Social Terra i Alerta Solidària, té com a objectiu contribuir a la reflexió i a la denúncia de tots els genocidis ocorreguts durant el segle XX i començaments del segle XXI i intentar desvetllar, en la mesura possible, els interessos que s’amaguen per sota d’aquestes barbàries.

Aquest encontre començarà a les 10 h dins de la Societat Coral el Micalet, i comptarà amb la presència de diferents ponents i testimonis convidats per a parlar de temes tan diversos com el genocidi a Ruanda, la responsabilitat de la jerarquia catòlica en el genocidi franquista, l’experiència de Sarajevo o la violència patriarcal en el món i la legislació àrab. El programa de xerrades s’iniciarà amb una conferència inaugural que parlarà del genocidi franquista a València que porta com a títol Els intents de invisibilització de les fosses comunes del Cementiri de València. La negació de les víctimes. De la mateixa forma, es farà un especial pronunciament i condemna al genocidi que actualment pateix el poble Saharaui, a càrrec de l’escriptor colombià Ricardo Ferrer Espinosa, autor del llibre "Nos matan y no es noticia".

Aquells que no puguen assistir presencialment a les jornades, tindran la possibilitat de seguir les conferències en directe a través d’Internet mitjançant un servei de livestreaming. Així mateix, els espectadors virtuals podran participar, fent preguntes durant l'apartat d'intervencions, a través d'un xat que permet el feedback entre el públic i els respectius ponents. Per a accedir a aquest servei de retransmissió online, només heu de fer clic en aquest enllaç http://www.livestream.com/forummemoria dins de l'horari marcat de la Jornada o adreçar-vos a les diferents planes webs de les entitats i associacions convocants.

Més informació:

www.forumperlamemoria.org, www.elterra.org, www.alertasolidaria.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario