26 nov 2010

[València] Peralta qualifica la visita de la ultradreta a Benimaclet com a "part de la riquesa democràtica"

Notícia apareguda hui en L'informatiu que arreplega de les darreres declarions de Ricardo Peralta, (PSPV-PSOE) Delegat de Govern, que obvia les agressions feixistes i qualifica la manifestació neonazi com a "riquesa democràtica". Vergonyós, el PSOE s'està cubrint de glòria. Retallades socials, càrregues policials al Cabanyal i durant la vaga general, mofes dels joves saharauis i permissivitat als grups feixistes. El PSPV-PSOE ja ha mostrat de part de qui està, davant les agressions només l'autoorganització als barris és la resposta. Ni els volem, ni els necessitem.

"En una societat democràtica, hem de ser conscients que existeixen diferents posicions ideològiques, i el límit de totes elles està en el compliment de la legalitat". Amb eixes paraules, establint una equidistància entre les parts, el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta, establia ahir el seu punt de vista sobre la manifestació de simpatitzants ultradretans per Benimaclet del passat divendres, i les posteriors visites intimidatòries dels seues sequaços a alguns dels seus comerços. Unes accions que han despertat el lògic malestar dels residents del barri, víctimes d'estes amenaces, per als quals el Delegat no va tenir cap paraula de solidaritat.

"Si respecten la legalitat forma part de la riquesa democràtica", apuntava Peralta, que es vantava de tenir constància que en el barri "va tenir lloc una manifestació d'ultradreta que es va desenvolupar amb absoluta normalitat"; i açò a pesar que, arran d'eixa marxa, moltíssims comerciants del barri es van veure forçats a tancar els seus establiments en jornada laboral, per temor de la presència organitzada d'individus que fan gala de no respectar els drets humans. En canvi, el Delegat del Govern assegurava ignorar l'episodi d'intimidació succeït en Benimaclet dilluns passat, en el centre social Terra, del que va assegurar no tenir "constància de cap denúncia".

Al marge de la manifestació, que no va baixar el to intimidatori malgrat tenir una convocatòria no superior a les 40 persones, l'incident més destacat —i del qual ja va donar compte este diari— el va protagonitzar dilluns passat el líder d'España 2000 i un grup dels seus sequaços, entre els quals es trobaven diversos caps rapats d'estètica neonazi. El succés, en el qual, segons testimonis presencials, els radicals van proferir amenaces de mort a alguns dels clients del bar, va ser denunciat ahir per Acció Popular Contra la Impunitat. No obstant això, Peralta va insistir ahir a llevar ferro a l'assumpte, perquè segons les seues paraules, "més enllà que ens puga resultar sorprenent eixa ideologia en la mesura que no dóna resposta als problemes de la societat actual, forma part de la vida democràtica".

Malgrat tot, havent-hi precedents d'assassinats a mans d'ultradretans (recent, com el de Carlos Palomino, propers i inoblidables com el Guillem Agulló), resulta difícil mantenir la fredor de Ricardo Peralta amb els clients i propietaris del Centre Social Terra que, segons han denunciat, el dilluns van haver d'escoltar amenaces com "si continuas mirándome, saco la navaja y te apuñalo en el corazón" (o "volveremos cuando queramos. Y si yo quisiera, vendrían una noche cinco encapuchados y os quemarían el bar”). El Delegat del Govern no mostrava empatia amb ells ni realitzava cap gest de condemna a les accions ultradretanes, però Benimaclet en ple s'unia a ells ahir al matí per a llançar un comunicat conjunt de solidaritat i denúncia.

"Les entitats i comerços de Benimaclet denunciem la situació de pressió, atac i por que s’ha creat sobre algunes de les associacions i comerços d’este barri per part d’este grup violent", apuntava el comunicat que ahir de matí, nombroses associacions del barri llegien a la seua plaça principal. A més, afegien, "exigim una reunió amb els responsables de la Delegació del Govern al País Valencià per cercar mesures i solucions a esta situació de provocacions, agressions i atacs"; una situació que s'ha traduït en una "sensació d’indefensió i impotència", per a contrarestar la qual demanen "el posicionament d’institucions, organitzacions i partits polítics en contra d’aquest tipus de violacions dels nostres drets més fonamentals".

Malauradament, la resposta del Delegat del Govern —que per altra banda continua negant-se a obrir una Fiscalia contra els delictes d'odi, com ja n'hi ha a Madrid i Barcelona— a esta demanda dels veïns davant l’amenaça de la extrema dreta, va ser la que acabem d’exposar.

L'informatiu

[Benimaclet] Els veïns de Benimaclet denuncien davant la Fiscalia amenaces de mort i agressions d'España2000

No hay comentarios:

Publicar un comentario