16 nov 2010

[Hospitalet] Un pare de família a punt de ser desnonat es penja al mig del carrer

Vivia ocupant un pis de lloguer d'ADIGSA al barri de la Gornal de l'Hospitalet MP, veí de l'Hospitalet de Llobregat, vivia des de fa nou mesos ocupant "de puntada" un pis buit de protecció oficial amb la seva dona i la seva filla menor d'edat. Es va convertir en s'ocupa després d'haver esgotat l'atur i no poder pagar el pis de lloguer on vivia. Però fa una setmana va rebre una ordre de desnonament anunciant-li que havia d'abandonar l'habitatge de manera imminent. Finalment, va decidir penjar-se al mig del carrer, al parc de les Bolets, situat al carrer Can Trias de l'Hospitalet de Llobregat.

Segons ha informat el president de l'Associació de Veïns Carmen Amaya, Juan Álvarez, MP es va presentar aquesta setmana a l'Ajuntament de la localitat per demanar que reallotjar seva família en un alberg "perquè feia molt de fred per quedar tirat al carrer amb la seva família ". Però, segons Álvarez, els serveis socials del consistori van denegar la seva petició. La mateixa font apunta que, com a últim recurs, el mort es va presentar en dues ocasions, la darrera el mateix dia del suïcidi, per reclamar una demora d'un mes en l'execució del desnonament. En no obtenir una resposta satisfactòria, a les cinc de la tarda "ha sortit amb una corda de l'habitatge que ocupava" i ha decidit penjar-se al parc de Bolets, a pocs metres del pis que en poques hores tindria d'abandonar per la força.

La víctima es dedicava al sector de la construcció fins que va arribar la crisi. Una vegada esgotada la prestació per atur, va passar a cobrar una pensió d'uns 300 euros "a causa de la depressió que patia arran de no trobar feina", segons Álvarez. El president de l'associació de veïns del barri assegura que, poc abans de suïcidar-se, la víctima li ha trucat per telèfon per transmetre la seva desesperació: "M'ha cridat molt nerviós, dient-me que s'havia pres unes pastilles, jo he intentat calmar i li he dit que m'esperés a la plaça per parlar sobre la seva situació i intentar trobar una solució al problema, però he arribat massa tard ".

Desnonaments massius al barri de la Gornal

L'Associació de Veïns Carmen Amaya assegura que en les últimes setmanes s'han produït un gran nombre de desallotjaments forçosos de persones que estaven ocupant habitatges buits d'ADIGSA. Una d'elles és Manuel Torres, un pare de família que es va quedar a l'atur fa més de dos anys i que va decidir entrar "de puntada" en un dels pisos buits que hi ha a la zona. Fa dies li va arribar la notificació de desnonament que serà executada, si res ho impedeix, el proper 7 de febrer. Per la seva banda, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) l'ha convocat a una reunió el dia 25 d'aquest mes per parlar de la custòdia dels seus dos fills. Torres viu en un pis sense aigua d'ADIGSA en no poder fer front al que costa un lloguer amb l'ajuda de 426 euros per a aturats. "Som pares de família necessitats i encara que vulguem, no podem anar-nos-en dels pisos", explica Torres.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/408542/index.php

No hay comentarios:

Publicar un comentario