16 sept. 2010

[València ciutat] Concentració: No a les deportacions de gitanxs a França

Ahir dimecres 15 de setembre a les 18:00h es concentraren a la Plaça de la Verge de València al voltant de 200 persones convocades per la Fundació del Secretariat Gitano.
Aquesta concentració es part de les manifestacions i mobilitzacions què estan tenint lloc en diferents ciutats europees, en contra de les deportacions massives de gitanos a mans del govern francès i en solidaritat amb el poble romanès. Més de 8.000 ciutadans i ciutadanes d'ètnia gitana han estat deportats en el que portem d'any i s'han desmantellat més de 50 assentaments, convertint una volta més a la comunitat gitana en boc expiatori per a l'obtenció de rèdit polític.
Aquestes mesures constitueixen una vulneració de la normativa europea sobre drets fonamentals, igualtat de tracte i lliure circulació (Tractat de Lisboa, Directiva sobre igualtat de tracte amb independència de l'origen racial o ètnic (2000/43/CE), Directiva sobre lliure circulació de persones (2004/38/CE) i Carta de Drets Fonamentals).www.la-plataforma.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario