29 sept 2010

[Actualització] Vaga general. Cobertura de Agencia Informativa 29-S

00:54h Un ferit a les portes de MercaValència i una càrrega al diari Levante

Crispació a la porta de Merca València. Centenars de persones bloquegen tots els accessos després que un camió hagi atropellat el membre d’un piquet. Sembla que no està ferit de gravetat. Davant de la rotativa del diari Levante també hi ha hagut molta tensió, amb cops i empentes de la policia per forçar el repartiment dels diaris amb les furgonetes.

00:40h Identifiquen dos treballadors a un piquet de Mollet del Vallès

Un cotxe amb dos policies de paisà identifiquen a dos integrants d’un piquet informatiu a la zona comercial de Mollet del Vallès. De moment els deixen continuar amb la seva tasca informativa.

00:32h Hartmann, Procter & Gamble i Sagalès tancades totalment al Maresme

L’empresa Hartmann de Mataró tancada completament. Procter & Gamble de Cabrera de Mar tancada completament. Transports Sagalès també tancada, no hi haurà transport a la comarca. Dos nois han estat detinguts en els piquets d’aquestes empreses per fer pintades. Diversos familiars s’han concentrat a la comissaria de Mataró per demanar la seva posada en llibertat. Seguiment molt alt a la majoria d’empreses.

00:30h Forta presència policial a la Travessera de Dalt del barri de Gràcia

Segons ens comunica un oient, a la Travessera de Dalt del barri de Gràcia s’han produït aldarulls cap a la mitjanit. Hi ha gran quantitat de vehicles policials en aquest punt des de poc abans de les dotze en punt.

00:28h Una vuitantena de persones a la plaça de la Revolució de Gràcia

Un piquet tanca botigues i bars del barri de Gràcia en aquests moments, aniran circulant per altres punts del barri durant tota la nit.

23:52h Recollida d’escombraries d’El Vendrell no treballarà durant tot el dia

A les 22h un piquet ha cremat objectes a les portes de Fomento de Contratas d’El Vendrell (servei de recollida d’escombraries del municipi). Els treballadors estan satisfets perquè els torns de tot el dia de demà no treballaran. Diverses dotacions policials han arribat poc després que hi passés el piquet.

23:46h Arrenquen dos piquets des de plaça Llucmajor i el Fossar de les Moreres

A tres quarts de dotze de la nit dos piquets ja circulen per Nou Barris (Llucmajor) i pel barri de la Ribera (Fossar de les Moreres). Tres cotxes patrulla dels mossos estan identificant els integrants del piquet de Nou Barris.

23:32h Cobega, Valeo i Grupo Z del Vallès Oriental tancades i sense treballadors

Fonts de la CGT informen que les seus de les empreses Valeo, Cobega i Grupo Z al vallès oriental a aquestes hores de la nit estan totalment tancades, seguiment complet de la vaga. El diari El Periódico no s’ha imprès a la planta del Grupo Z de Parets del Vallès, però sembla que s’està imprimint a l’empresa Imprintsa de Sant Fruitós del Bages. Altres rumors apunte a que potser també s’estan imprimint altres exemplars a Perpinyà. A la redacció d’El Periódico avui només han treballat 5 persones de confiança de la direcció.

22:57h La seu de Correus a les drassanes de Barcelona sense cap activitat

Un nombrós piquet es troba a les portes de la central de Correus situada a les drassanes de Barcelona. Ja era previst que el seguiment fos molt elevat, però ara mateix ens confirmen que el seguiment és total, no hi ha ningú treballant.

22:48h Projecten un enorme cartell de suport a la vaga a la façana d’El Corte Inglés

Des de les 22h un enorme mural donant suport a la vaga general s’està projectant sobre la façana del Corte Inglés de la plaça Catalunya de Barcelona. Mentrestant, un piquet de més d’un centenar de persones llencen petards i fan sonar botzines davant l’edifici mentre tallen el trànsit.

22:41h Benzinera del centre comercial Alcampo de Mataró tanca i se suma als piquets

La benzinera 24h del centre comercial finalment ha tancat i els seus treballadors s’ha sumat als piquets.

22:32h La seu central de SEAT totalment paralitzada per la vaga

La macrofactoria de SEAT al municipi de Martorell de Baix Llobregat està totalment aturat, no hi ha cap mena d’activitat a cap cadena de producció ni a cap departament de l’empresa. Hi ha prop de 8000 treballadors.

22:18h Vaga total al torn de nit del servei de recollida d’escombraries de Mataró

Tots els treballadors del servei d’escombraries de Mataró secunden la vaga general en el torn de nit. No hi haurà serveis mínims, i per tant no es recollirà cap contenidor.

21:44h Una seixantena de persones a les portes de la multinacional Nestlé de Girona

La seu de l’empresa Nestlé a Girona, on hi treballen prop de 400 persones, té molt poca activitat aquesta nit, pràcticament no s’hi veuen membres de la plantilla en activitat. A les portes de l’edifici hi ha unes seixanta persones fent-hi un piquet. També hi ha diverses dotacions de mossos i guardes de seguretat a l’entorn de l’edifici.

21:37h El servei de recollida d’escombraries de Terrassa secunda la vaga de manera unànim

Eco-equip, societat anònima municipal destinada al servei de recollida d’escombraries, ha iniciat des de les 21h una aturada total del servei. El comitè d’empresa, amb majoria de CGT, no ha signat els serveis mínims. Servei totalment aturat, no ha entrat ni sortit cap camió.

21:23h Els aeroports de Girona i Reus clausuren la pràctica totalitat dels vols

La gran quantitat de treballadors de la companyia que havien manifestat la seva intenció de fer vaga han forçat la companyia a clausurar tots els seus vols i serveis abans de la mitjanit d’avui. Els aeroports de Girona i Reus queden pràcticament fora de servei ja que la majoria dels vols que operen a les seves instalacions són d’aquesta companyia.

http://29-s.net/

No hay comentarios:

Publicar un comentario