30 ene 2009

[BCN] Desallotjar la teixidora, quina vergonya! Crónica de la concentración solidaria

Aquesta tarda el número 35 del carrer Marià Aguiló de Poblenou estava tapiat. Era estrany veure'l així per a les desenes de persones que han anat arribant a partir de les 19h per acudir a la concentració solidària amb La Teixidora.

Ahir al barri tothom es va assabentar del desallotjament d'aquest Centre Social Okupat des de fa més d'un any, si no ho sabien per l'intensa campanya de crida a la solidaritat ho van saber pel tronat desallotjament amb una trentena de persones a l'interior, tres enbidonats, un engabiat i un penjat a l'interior de la casa. I és que van pasar ben bé 6 hores fins que els van treure i van poder començar a tapiar l'edifici.

Cap a les 19.45 més d'un centenar de persones concentrades davant La Teixidora hem marxat rere una pancarta en la que es llegia “Volen desallotjar La Teixidora. Quina Vergonya. No tornaran a silenciar les utopies de Poblenou”. Baixant la Rambla de Poblenou, la gent cridava consignes com “Qui sembra la misèria, recull la ràbia”, “La nostra utopia no es tapia”, “Què fa l'ajuntament? Especula i dessallotja! i les inmobiliàries? Destrossen els barris!” entre d'altres.

En la mateixa rambla la pancarta s'ha aturat front un hotel i la gent no ha dubtat en entrar. Poblenou és un barri molt castigat pel turisme que ha fet pujar el preu de l'habitatge fins a xifres astronòmiques i ha condicionat les reformes urbanístiques. A l'interior de l'hotel, les recepcionistes miraven sorpreses sense mostrar gaire impediment en que el hall s'omplís d'un centenar de persones i que una membre de l'assamblea de La Teixidora llegís un comunicat.

Finalment s'ha tornat a l'antic CSOA i la gent ha destapiat la porta i han llegit un altre comunicat des del balcó agraïnt la solidaritat tant de veïns i veïnes com de gent d'altres barris i CSOs. Paral·lelment, s'han fet pintades sobre les portes tapiades del balcó i s'ha tret el cartell "en venda" que el propietari ràpidament havia penjat. Malgrat estar la porta oberta, s'ha dit que no es tornaria a reokupar i s'ha desconvocat la concentració. Sis furgones de mossos esperaven a la cantonada just a la boca del metro. Durant la manifestació no s'han fet notar, però estaven a prop en tot moment.

La resposta al desallotjament de La Teixidora ha demostrat que una bona campanya dona els seus fruits. I era curiós escoltar a veïns dir que “havia estat una experiència tenir-los allà”, comentar com el fill estava nerviós pel de$sallotjament i advertia al noi engabiat el dia del desallotjament quan venia més policia, o veure a tres nanos d'uns deu anys engrescats portant la pancarta. Com va passar ahir al matí quan van arribar els mossos i des d'un megàfon s'informava al crit de “Bon dia Poblenou!”, la manifestació d'avui ha sabut ser alegre i alhora no apagar el foc.

Col·lectiu Autònom de Contrainformació APOPTOSIS

No hay comentarios:

Publicar un comentario