20 ene 2009

El feixisme vol manipular el poble a Paiporta.

Una altra vegada els racistes tornen a manipular la societat valenciana, un altra vegada generalitzen i traslladen un cas de violència de gènere a qüestions de xenofòbes i feixistes.
L'ultradreta vol manifestar-se en Paiporta el dia 31 de gener i convertir l'assassinat de una jove i l'agressió a la seua companya en un cas de violència racial. L'inmigració és untema candent, molt productiu per a les formacions feixistes que proben sort en qualsevol lloc i amb qualsevol excusa per a incitar a l'odi contra les persones migrants, manipulant els fets i assenyalant els successos puntuals com a regla general.

El presumpte agressor és marroquí, com podia haver estat de la Ribera o madrileny, l'investigació lleva força al robatori com a motivació i la guanya la versió de que fos per un motiu sentimental. Pel que sembla era client chabitual del local de les agredides. L'agressió passaria a formar part d'un altre problema, molt més habitual i fosc,la violència de gènere, sexista.
Tothom coneix casos de violència d'aquest tipus d'una manera més o menys propera. sabem que és un problema del que no s'escapa cap sector ni classe social, perque es tracta d'un problema de violència estructural, on la dominació masclista ha de prevaldre.

L'ultradreta, com a gestor de l'odi racial, ha d'aprofitar-se d'aquesta mort, gaudint de la ràbia per la perduda d'una familiar, amiga, veïna... és el moment per probar d'agafar-hi vots, de l'agitació per tal d'aconseguir enganyar al poble, enmascarant el veritable enemic i desviant l'atenció vers els més dèbils: les minories ètniques, les persones migrants, la diferència.

No volem restar importància a la mort de la jove Carolina, ni excusar l'assassí com a víctima de la societat; de fet no hi ha excusa per a aquest tipus d'agressions sexistes. Que pague pel que ha fet, i si a dia d'avui només es pot utilitzar la justícia burgesa, s'haurà d'utilitzar. Però l'agressió és una qüestió individual, no forma part d'una conspiració migrant per a acabar amb Espanya. I com que la violència l'ha exercit un individu, és eixe individu qui l'ha de pagar, no la comunitat a la qual pertany per qüestió racial. Aleshores, si no, hauríem d'haver agredit a tota la comunitat valenciana en el assassinat de les xiquetes d'Alcàsser.

Ara vindràn en el mateix discurs de sempre "inmigrante maleante", "los españoles primero"...vindràn feixistes de fora a insultar, agredir y manifestar el seu odi racial a Paiporta, sense tenir en compte la mort de la Carolina. No busquen mostrar el seu dol, ni fer-la un homenatge, venen a la recerca de violència feixista, d'odi, de vots per les seues campanyes racistes.Aquestos paràsits del dolor popular, de les conseqüencies de la crisi econòmica, de l'atur en el jovent, de la desestructuralització capitalista...no volen justícia per a la Carolina, només busquen una excusa per a expandir els seus tentàcles de poder i de manipulació, camí de sistemes d'opressió autoritaris, de supremacia racial, de control social i absència de llibertats individuals i drets civils.

La convocatòria feixista per al dia 31 és una mostra més de que hi ha un grau problema social, que pot esdevenir molt més seriós si no el tenim en compte com hem de fer-lo.

El feixisme avança si no el fem front.
*Pedro p.

No hay comentarios:

Publicar un comentario