19 ene 2009

Manifestació contra el genocidi a Gaza. Una ullada.

Manifestació dissabte 17 de gener ,València. Aturem el Genocidi del Poble Palestí.
Convocada per Plataforma per Palestina

Vora les 19 arribàvem a la manifestació contra l'estat sionista jueu d'israel i d'homenatge a les víctimes de la violència genocida a Gaza, Palestina.
Després de 13 dias de bombardeig, d'invasió militar i de mort d'innocents, la ciutat de València tornava a eixir al carrer per denuncia la passivitat internacional i la impunitat d'israel que frega la infàmia. Milers i milers de persones caminaven, passant per davant de nosaltres, amb pancartes demanant justícia, pau,la fi del bloqueig... denunciant la postura terrorista de israel, portant fotos de morts civils, condemnats com a danys col·laterals.
Crits de "israel, terrorista" omplien el silenci de la capital del Túria, crits de dolor i vergonya. Més de vint minuts vam restar parats al carrer Sant Vicent i no feia més que passar gent, molta gent. El carrer ple de cantó a cantó, i centenars de senyeres palestines que flotaven en l'aire.
Quan vam veure el final, escoltat per una desena d'antiavalots amb les tres furgones i un grup de neteja, que s'encarregaria, com sempre, de fer com que no ha passat res.
La actitud dels policies mostrava que no passaria res, que només és una manifestació simbòlica més, i que com tantes d'altres, passaria a convertir-se en una notícia més dels diaris a l'endemà, i a oblidar-se fins a la següent.
Vam caminar cap al principi de la manifestació, vam caminar força ràpids per tal de trobar l'inici, però encara que vam probar vàries dreseres, no vam arrivar més enllà del que havíem vist passar davant de nosaltres en arrivar.

Desconeixíem el trajecte de la manifestació, aleshores vam decidir anar en els àrabs que portàven un gran panell amb fotos de innocents morts, i molta ràbia acumulada. Cantaven, escridassaven el món sencer en la seua impotència, demanaven suport i comprenssió. I altra vegada a cridar, cantar, fent volar les senyeres de Palestina.

Parlàrem del Yihad-block, després de haver-hi vist grups de tabaleters i dolçainers que restaven serietat a la protesta, sempre donant un ambient festiu, sense mantindre el dol per la mort i la impunitat, ens vam sentir ofesses en el seu bon rotllo i la seua manca de delicadessa, no era una manifestació vanal, és una massacre, un genocidi.
De fet, de tota la gent que vam veure, el Yihad-block fou l'únic bloc de la vesprada (que arrivàrem a veure) que no parava de clamar contra la invasió. La resta semblava més bé una passejada fallera.

El final de la manifestació fou al costat de delegació de govern, la marge del riu cortada i col·lapsada per la gent que arrivaba sense parar, la meitat de la "plaça" plena, i encara arrivaba gent des del parterre. Hi havia un escenari des d'on s'animava a la gent a continuar cantant contra la massacre. Van llegir el manifest de la convocatòria dos persones públiques de la societat valenciana, que de fet no vam arrivar a veure per la distància a l'escenari. Dues xiquetes palestines van parlar i demanar l'aturada del conflicte i la pau per a la infancia Palestina.

Continuava arrivant gent a la "plaça", demanaven una i altra vegada que la gent s'apropés a la porta de delegació per fer espai a la resta que venia.

Milers de persones es van manifestar per l'aturada del conflicte i el fi de les morts a la premsa parlen de 2000 o 3000, no crec que eixes dades siguen realistes, era evident que hi havia moltísima més gent, des de la organització es parla de 8000-15000 persones, la veritat eren tantes que sabria dir, no puc donar una cifra determinada.

El comunicat, el podeu llegir a la web de Palestina lliure.

Per a veure la galeria fotogràfica la premsa, punxa ací.


No hay comentarios:

Publicar un comentario