5 ene 2011

[Sants | Barcelona] Comunicat del Centre Social Autogestionat Can Vies i de l'Assemblea de Barri de Sants

TMB ha tornat a interposar una demanda contra Can Vies amb la intenció de desallotjar aquest espai okupat fa més de 13 anys. El judici serà el 18 de febrer!

Aturem la demanda

Manifestació Dissabte 29 de Gener 2011 Plaça de Sants a les 17:30h

Comunicat del Centre Social Autogestionat Can Vies i de l'Assemblea de Barri de Sants enfront de la nova demanda interposada per TMB contra Can Vies i el proper judici verbal per denonament del 18 de febrer de 2011.

Ara fa 13 anys que s’okupà el Centre Social Autogestionat CAN VIES, per tal de desenvolupar-hi un projecte de creació social alternativa i d’intervenció política assembleària al barri de Sants.

Durant aquests 13 anys s’ha donat de forma permanent un ús social a una propietat abandonada, per lluitar, així, contra la llei d’or de l’especulació immobiliària, que no és altra que abandonar temporalment una propietat fins que se li pugui extreure un valor mercantil extraordinari, actualment agreujat amb la crisi del sector i la destrucció de
molts dels nostres barris. Per contra, amb l’okupació de CAN VIES s’han resolt necessitats col•lectives que l’economia de mercat no vol -ni pot- satisfer.

A més de la tasca de denúncia continuada i real de l’especulació, CAN VIES ha estat una escola de participació política, social i cultural per a centenars de persones de Sants.
Són nombroses les experiències socials, comunicatives, artístiques, culturals, polítiques, d’economia i salut alternatives, que poblen avui la realitat del barri i que han nascut i desenvolupat el caliu de Can Vies.

Can Vies ha estat –i és-, casa comuna de molts i moltes. Ha estat un punt d’encontre per a refer el fil entre diferents generacions d’activistes i militants de Sants, per teixir pràctiques i relacions comunes. Homes i dones que protagonitzaren els moviments veïnals dels 70. Llibertàries minoritzades en el procés de Transició a la democràcia
restringida. Els silenciosos de la democràcia desencantada dels 80. Generacions precaritzades i rabioses dels anys 90. Els joves de la democràcia videovigilada post 11-S... Totes hi hem après a aprendre, unes de les altres.

Avui l’existència de CAN VIES està, per tercera vegada, greument amenaçada per una demanda judicial de l’empresa legalment propietària TMB (Ferrocarrils Metropolitans de Barcelona, FMB S.A).
La demanda judicial TMB ha interposat una demanda de judici verbal de desnonament per precari al Jutjat de
Primera Instància no6 de Barcelona, amb data de judici per al proper 18 de febrer. L’empresa pretén buscar noves vies que superin els fracassos judicials dels anys 1997 i 2008. En aquells dos moments el recolzament social fou clau per a aconseguir aquell èxit per al barri, i ha de ser el mateix suport social el que avui torni a aturar la demanda i
a demostrar que el barri de Sants continua viu i bategant.

Per tant, davant l’amenaça de desallotjament i destrucció del centre social, afirmem:
Que CAN VIES és i serà un laboratori personal i col•lectiu per a experimentar altres formes de fer política: organitzar-se, prendre decisions i aplicar-les. La seva existència és imprescindible per a continuar mantenint viva la identitat i dignitat dels nostres barris quan veiem que el sistema de partits es doblega –quan penalitza i pretén eradicar l’okupació- als interessos d’un urbanisme implacable. És per això que exigim la retirada
de la demanda per part de TMB.

I és per tot això que us cridem a la participació d’un espai col•lectiu, de persones i entitats, que es comprometi a tirar endavant la lluita per la permanència del projecte autogestionari de CAN VIES.

Assemblea del CSA Can Vies
ABS, Assemblea de Barri de Sants

http://canvies.barrisants.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario