25 ene 2011

[Barcelona] La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior

El conseller Puig assegura que amb el nou govern s’acabarà amb la "impunitat" dels qui okupen propietats alienes.

Ahir, a les portes del Palau del Cinema que havia estat desallotjat durant tota la nit i matinada de dissabte per més de 350 Mossos d’esquadra, representants de l’Assemblea de Barcelona i els sindicats CGT, CNT i COS han respòs l’actuació del Departament d’Interior.

Han qualificat l’assalt policial de l’edifici -on s’hi trobaven reunides 415 persones- com a il·legal, ja que la finca havia estat okupada el passat 18 de gener i l’entrada dels mossos necessitava d’una autorització judicial, en haver-se superat el període temporal en que es considera que un edifici es pot haver constituït com a "domicili". Els sindicats, a més, han assenyalat que els agents encaputxats i sense número de placa (TIP) de la policia van interrompre una assemblea sindical que s’estava fent en aquell moment a la platea dels antics cinemes, de manera violenta i utilitzant mètodes de pressió i maltracte que podrien ser qualificats de "tortura de baixa intensitat". Com a mostra d’això han explicat els casos d’un noi apallissat als passadissos del cinema, amb un trau sagnant al cap i un altre cas d’un activista que va patir l’arrencada de cabells en ser arrossegat per tal d’expulsar-lo. Un bon nombre dels activistes contusionats i ferits van anar a centres de salut per a fer-se un informe mèdic, document necessari en cas d’interposar una denúncia. Segons les paraules dels representants sindicals, els agents, entre d’altres coses, "van vulnerar el dret a reunió i la llibertat d’expressió de les persones aplegades en assemblea".

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Felip Puig, ha assegurat aquest matí en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que "la dinàmica encetada ahir, en la mesura de les nostres possibilitats, serà la forma d’actuar del govern fins al final de la legislatura". Paral·lelament a tot això segueix en peu totes les convocatòries de cara a la vaga del 27 de gener, que tindran el seu punt de partida amb l’aturada del servei d’autobusos de Barcelona i d’altres sectors del transport, així com del personal de Parcs i Jardins i Telefónica.


[Vídeo previo] Desalojo de la Casa de la Vaga

Per sort els mossos no van aconseguir esborrar totes les memòries de les càmeres, i per sort també, no totes les càmeres van ser trencades o requisades.

Això és un vídeo previ que fem públic perquè es pugui veure la brutalitat amb la que se'ns va tractar a totes les persones que vam decidir que no volíem sortir d'un espai del que ens estavem reapropiant per utilitzarlo de punt de trobada: a les que Ningú ens Representa, les que no creiem en aquesta democràcia, les que no tenim feina, les que no cobrem ni el mínim de l'interprofessional, les no volem cotitzar 35 anys per cobrar una pensió miserable ...

+info properament a: www.okupemlesones.org

[...] Los agentes utilizaron métodos de presión violentos para sacar del edificio a las más de 400 personas sentadas tranquilamente en las butacas y se emplearon con especial saña con algunos: hasta el momento, hay constancia de que al menos cuatro personas tuvieron que ir a un centro médico debido a las lesiones provocadas por los Mossos. Uno de ellos tenía un corte en la frente; a otro le arrancaron varios mechones de pelo arrastrándolo por el suelo; apalizaron a un tercero y el último presentaba contusiones y arañazos en el cuello.

La mayoría de medios no fueron testigos de la operación, dado que el dispositivo policial les obligó a permanecer en la acera de enfrente del inmueble sin dejarles acceder al interior.

A los medios acreditados (entre ellos Diagonal, cuya corresponsal firma este artículo) que cubrían la asamblea en la Casa de la Vaga, los agentes les obligaron a identificarse, les impidieron presenciar la acción policial y les sacaron a empujones del edificio [...]

Diagonal 24.01.2011


Cobertura en La Haine: [Vídeo y fotos] Manifestación en Barcelona. Aturem la retallada de les pensions!

No hay comentarios:

Publicar un comentario