25 ene 2011

[Catalunya] Convocada Huelga General

Ayer, 15 de enero, CGT, CNT-Catalunya, Solidaritat Obrera, y la Coordinadora Sindical Obrera (COS), entregaron el documento en el Registro de Servicios Territoriales de la Generalitat para convocar una Huelga General en Catalunya para el próximo 27 de enero, la víspera del día fijado por el Gobierno para que el Consejo de Ministros apruebe el proyecto para retrasar la edad de jubilación. Así mismo, está previsto que ese día 27 se convoque una manifestación. La fecha fijada coincide con las convocatorias en Euskal Herria y Galiza.

Las movilizaciones se están organizando al margen de los sindicatos amarillos CCOO y UGT, que actualmente se encuentran negociando y vendiendo a los trabajadores con el Gobierno.

Así mismo, se ha convocado una manifestación previa a la huelga para el próximo sábado 22 de enero en Barcelona. Dará comienzo a las 17hs en la Plaça de Sants. Esta es apoyada por la mayoría de los movimientos sociales, ya que se pretende que "sea compartida, convocada, secundada y asumida por el máximo número posible de organizaciones".


Foto: CGT-Catalunya


Aturem la retallada de les pensions. Ja n'hi ha prou, les nostres vides no són un negoci!

Estant decidint el nostre futur i no hi diem res?

Després de la vaga general del 29 de setembre del 2010, el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i, lluny de derrogar la Reforma Laboral o els Plans d’Ajust del sector públic, ha engegat noves retallades socials (com l’acabament de les ajudes als aturats i la privatitzacions d’aeroports). La darrera, i possiblement la més greu d’aquestes retallades socials serà la Reforma del sistema públic de Pensions, incrementant l’edat de jubilació i el període necessari de cotització. Això implicarà que aquells que ara som treballadors, i molt especialment els joves i les dones, tindrem pensions de jubilació cada vegada més baixes.

Per dur a terme aquesta nova retallada, la classe política, molts dels “experts” economistes que ens van vendre les receptes que ens han portat a aquesta crisi i la major part dels mitjans de comunicació ens intenten convèncer de que l’actual sistema públic de pensions és inviable, a causa de l’envelliment de la població, pronosticant la seva suposada insostenibilitat. Però darrera d’aquests arguments s’amaga una voluntat especulativa i neoliberal: eliminar del sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions en mans del capital financer (Bancs, Caixes i asseguradores), els mateixos que ens han portat a la crisi i que pretenen, dia a dia, fer de les nostres vides un negoci per enriquir-se encara més. Ens menteixen quan diuen que el sistema de pensions farà fallida, perquè no és el nombre de treballadors el que determina la sostenibilitat de les pensions, sinó la seva capacitat de produir riquesa, la qual cada vegada es major. I si el que falta són treballadors cotitzants, sembla que amb un 20% d’atur el que cal no és allargar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, sinó polítiques d’ocupació de qualitat, relaxar les lleis d’immigració, reduir la precarietat i fer el sistema més progressiu per tal que els més rics paguin més, ja que així es podria incrementar el nivell de cotització i es milloraria el nivell de pensions existent.

Si amb un sistema públic el 73,5% de les pensions està al llindar de la pobresa i més del 10% d’avis i avies no reben cap ingrés, què podria arribar a passar amb un sistema privat? Les pensions públiques representen un pilar fonamental del nostre sistema de drets socials i s’ha aconseguit gràcies a la lluita obrera sostinguda durant molts anys d’esforç i en condicions polítiques molt difícils per la millora de les nostres condicions de vida. En temps on s’imposa l’individualisme i el benefici privat, el sistema de pensions públic representa un model de solidaritat i redistribució que, lluny de ser el millor possible, aconsegueix disminuir la desigualtat que imposa el capitalisme.

L’aprovació de la reforma està prevista pel 28 de Gener i davant aquest nou atac creiem que son la lluita i la mobilització unitàries les que ens permetran encarar amb força un moment històric, on amb la nostra acció i determinació, haurem de demostrar en quina societat volem viure. La de l’explotació i la soledat més salvatges o aquella on mitjançant el repartiment de la riquesa, el treball i la solidaritat ens permeti desenvolupar en llibertat la nostra vida.

Fem una crida a fer sentir la nostra veu d’una forma clara i contundent a les mobilitzacions que es faran arreu del territori durant la setmana del 17 al 23 de gener i en la jornada de mobilitzacions generals convocada pel 27 de gener.

Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci!

Assemblees socials i populars de Barcelona, Sabadell, Terrassa, Penedès, Garraf, Lleida, Camp de Tarragona, Girona, Horta, Alacant, Castelló i Palma de Mallorca.

Manifestació del 22 de gener a les 17h a Plaça de Sants.

Es poden fer adhesions dins el propi blog http://pensionspubliques.wordpress.com Estan dividides les adhesions individuals i les d’entitats, plataformes, etc. o enviant mail a: pensionspubliques@gmail.com

Convoquen: Assemblea de Barcelona, Assemblea de Col·lectius pel Repartiment del Treball i la Riquesa de Lleida, Assemblea pels Drets Socials del Garraf, Assemblea pels Drets Socials del Penedès, Assemblea Popular de Terrassa, Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp, Mesa Cívica pels Drets Socials de Girona, Moviments socials i sindicals anticapitalistes de Sabadell, Moviements socials i sindicals anticapitalistes del Vallès Oriental, Assemblea Social i Sindical del Baix Llobregat.

Hi donen suport: CGT, CNT, COS, IAC, CoBas, SEPC, Endavant, En Lluita, LI, Revolta Global, CAJEI, CUP, MPS, PCPC i diversos centres socials, casals populars i col·lectius.


Manifestación el 22 de enero a las 17h en Plaça de Sants.

Se pueden hacer adhesiones en el propio blog http://pensionspubliques.wordpress.com
Están divididas las adhesiones individuales y las de entidades, plataformas, etc. o enviando un mail a: pensionspubliques@gmail.com


Aquest mes de gener surt al carrer el Ja n'hi ha prou, publicació sorgida en resposta a les amenaces a les pensions i que acompanyarà les mobilitzacions socials que aquest mes es duran a terme arreu dels Països Catalans.

"Ja n'hi ha prou" És una col·laboració de tres publicacions vinculades als moviments populars: el Catalunya, portaveu de la CGT de Catalunya i les Illes Balears, L’ACCENT periòdic popular dels Països Catalans, i el setmanari Directa.

Ja n'hi ha prou [PDF]

No hay comentarios:

Publicar un comentario