18 ene 2011

[BCN] Resorgeix l'Agència d'Informació

La Agencia la construimos entre todas. Vuelve a estar habilitado el número de teléfono 671.448.054 y el correo electrónico (agencia@29-s.net) para enviar e informar sobre todo lo que se considere interesante en relación a la huelga convocada para el día 27 de este mes y los actos y acciones previas a esta.

[Català]

Qui vam ser el 29s? Mitjans units pel 29-S

L’Agència Informativa 29-S va néixer per explicar la vaga general del 29 de setembre a partir dels mateixos treballadors i treballadores que la protagonitzem i que vam sortir al carrer per aturar les retallades socials.

Mitjans de comunicació alternatius dels Països Catalans ens unim per crear aquest pol d’informació dels sectors anticapitalistes i de combat. I creem un agència de notícies que va tenir l’objectiu de visibilitzar totes les accions que van succeir al llarg de la jornada de vaga.

La feina d’aquesta agència va ser recollir la informació que es va generar als piquets a les empreses, a les diferents accions descentralitzades i a les mobilitzacions que es van organitzar contra la reforma laboral i el reial decret 3/2010.

És per això que vam crear el portal www.29-s.net. A més, vam obrir una direcció de correu (agencia@29-s.net) i habilitat un número de telèfon (671.448.054) per tal que ens pogués informar amb textos, fotografies i vídeos de tot el que va succeir durant les 24 hores de la vaga.

Els mitjans que participem a l’Agència vam ser: Kaosenlared, L’Accent, Librered, Ràdio Bronka, Radio Pica, Contrabanda FM, Revista Catalunya, Sants Ona Lliure, el Setmanari la Directa, Llibertat.cat, Indymedia Barcelona, La Haine, Okupem les Ones, Ràdio Trama de Sabadell, el setmanari Diagonal, Ràdio RSK i Gràcia Viva.

Vam fer el seguiment conjunt de la jornada des de la seu de Contrabanda FM (plaça Reial - Barcelona). A més de difondre a través de la web conjunta tot el que va succeir al llarg del dia 29, les quatre ràdios lliures de la ciutat van emetre en directe per les ones totes les notícies que vam anar recollint.

Valoració de la cobertura del 29 de setembre:

Els mitjans de comunicació que vam composar l’Agència Informativa 29-s volem compartir amb totes i tots vosaltres la nostra valoració de la cobertura conjunta que vam realitzar de la vaga general.

Durant les 24 hores que va durar la cobertura de l’Agència Informativa 29-s:

- Una cinquantena de persones de 20 mitjans alternatius, independents i contrainformatius van participar -hi

- Centenars de persones van trucar o escriure a l’agència per donar informació des del terreny sobre les accions dels piquets sindicals, veïnals o dels comités de vaga.

- La cobertura minut a minut des de les 00.00h del dia 29 va produïr 420 teletips informatius.

- 43.000 ordinadors es van connectar a la web de l’Agència.

- Es van realitzar 260 streamings d’àudio.

- Va haver-hi una mitjana de 180-200 persones escoltant la retransmissió contínua de ràdio per internet.

- Es van rebre 1.500 correus electrònics amb informació per la cobertura.

- 4 ràdios lliures de la ciutat van estar emetent simultàniament la programació de ràdio que l’Agència va desenvolupar des de les instal.lacions de Ràdio Contrabanda.

- 20 vídeos publicats.

- Més de 250 fotografies publicades.

Considerem que ha estat una experiència molt positiva que constitueix un exemple de seguiment en profunditat de la jornada de vaga, donant veu a les treballadores i treballadors que la van protagonitzar i a aquells sectors de la societat que tenien més obstacles per exercir el seu dret a vaga (treballadors i treballadors en precari, del sector domèstic, immigrants, estudiants, persones a l’atur, persones amb diversitat funcional, treballadores sexuals, etc).

Volem agrair la seva participació a totes les persones que arreu dels Països Catalans van col.laborar amb l’Agència i van contribuir a construir una experiència de comunicació horitzontal i popular, des de la pròpia gent. També volem destacar el bon intercanvi d’informació que vam tenir amb els mitjans alternatius, independents i contrainformatius d’arreu de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, creiem que l’Agència 29-s va fer una cobertura informativa de la jornada de vaga general més extensa i exhaustiva que la majoria de mitjans convencionals, i destaquem el fet que periodistes d’aquests mateixos mitjans que van enviar informació a l’Agència sense que les direccions dels seus mitjans ho sapiguessin, fet que demostra un cop més les contradiccions internes a les redaccions dels mitjans de comunicació convencionals públics i privats.

Tots els mitjans participants a l’Agència 29-s expressem la nostra profunda satisfacció per aquest treball en col.lectiu, la nostra disposició a seguir treballant de forma interrelacionada i a sumar esforços per treballar conjuntament cada cop que sigui necessari.

Kaosenlared, L’Accent, Librered, Ràdio Bronka, Radio Pica, Contrabanda FM, Revista Catalunya, Sants ona Lliure, el Setmanari la Directa, Llibertat.cat, Indymedia Barcelona, Okupemlesones, La Haine i Periòdic Diagonal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario