22 ago 2010

[Barcelona] Convocan una manifestación para pedir la libertad de lxs detenidxs durante la bienvenida a Laura riera

A las 13 ha sido puesto en libertad Martí y otros 2 detenidos siguen a la espera de salir de las dependencias policiales.

Avui a les 13h han sortit en llibertat Martí H. de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts. El detingut membre de la Comissió de Festes Populars que va intentar llegir el comunicat de desconvocatòria dels actes de benvinguda a Laura Riera ha estat alliberat amb càrrecs de desobediència a l’autoritat i desordres. Dues persones més, detingudes pels Mossos a les càrregues posteriors, també han sortit en llibertat. Segons algunes informacions encara restaria algun altre detingut de la protesta en espera de sortir en llibertat.

Com a resposta a les reaccions d’indignació per les càrregues i l’operatiu policial a Gràcia el cos dels Mossos d’Esquadra ha emès un comunicat justificant les càrregues i oferint una versió pròpia dels fets, un escrit farcit de l’adjectivació “radicals”.

D’altra banda, la secció sindical de CCOO de la policia també ha realitzat declaracions als mitjans amb intenció criminalitzadora i legitimadora de la violència emprada ahir, reclamant “contundència” com la d’ahir contra els manifestant. Segons han informat des de l’ACN el sindicat de Mossos d’Esquadra de SME-CCOO ha demanat al Departament d’Interior que actuï amb més contundència contra les persones que participen en actes com el de suport a Laura Riera a Gràcia. El portaveu del sindicat, Toni Castejón, ha demanat a Interior que es sancioni els grups i associacions que segons el portaveu sindical “s’han enrigut del sistema”. Castejón a més ha fet responsables les persones solidàries que volien dona tla benvinguda a Riera d’haver obligat a activar un gran dispositiu policial, així com de les càrregues i els cops. Per aquest motiu, des del sindicat policial demanen accions legals “contundents” que acompanyin l’acció violenta dels Mossos.

Segons algunes informacions, hi hauria hagut detencions més relacionades amb les càrregues dels antiavalots i la manifestació espontània que s’hi va originar. Tres detencions d’aquestes les haurien efectuat els Mossos d’Esquadra i les altres dues la Guàrdia Urbana. Segons han informat alguns mitjans, les dues darreres detencions s’han produït durant la matinada de dissabte a diumenge, quan dos joves han llançat una ampolla contra els agents dels Mossos d’Esquadra, que continuaven al barri de Gràcia

Libertat.cat


Las plataformas antitrepresivas organizan una manifestación en Gràcia para pedir la puesta en libertad del compañero Martí, que pretendía leer el manifiesto que desconvocaba el acto de bienvenida a Laura Riera.

Los mossos d’esquadra conocían el contenido del manifiesto, según los organizadores. En ningún caso se hacía mención alguna a la lucha armada ni a la organización ETA. Se pactó que se podria hacer público el documento, sin pancartas pero los cuerpos de seguridad de la brigada mòbil, faltaron a su propia palabra, como en muchas otras ocasiones, y decidieron rebentar el acto.

La manifestación está prevista para las 18:00 en la plaça de la vila de Gràcia con el lema “Llibertat Martí i els detinguts sol·lidaris”. La organización denuncia que se han producido más de una detención y que la policía autonómica los ha camuflado como personas que nada tenían que ver con el acto. Hasta 3 personas más estan detenidas, según las plataformas antirepresivas, todas ellas vinculadas a los movimientos populares, casualmente.

El ataque brutal de la policía impidiendo, una vez mas, la libertad de expresión, subiendo al estrado y actuando con la prepotencia que los caracteriza, ha provocado la protesta pacífica de esta tarde. Se confiscó cuantioso material como pancartas y panfletos que pedían la disolución de la audiencia nacional.

Kaos. Solidaridad

No hay comentarios:

Publicar un comentario