22 ago 2010

[Barcelona] Acte de benvinguda a Laura Riera a la Plaça del Raspall

IMC BARCELONA

A les 19 hores d'avui Dissabte 21 d'Agost, estava convocat en la plaça del Raspall del barri de Gràcia i coincidint amb l'últim dia de les festes populars, l'acte de benvinguda a Laura Riera que había sortit en llibertat aquest mateix matí, després d'haver passat 9 anys a la presó, acusada de col·laboració amb banda armada.

Aquest acte, va ser prohibit per l'Audiència Nacional, perquè presumiblement s'anava a enaltir el terrorisme.


Molt abans de l'hora de la convocatòria, els mossos d'esquadra es van desplegar per la zona i tenien envoltadas totes les entrades a la plaça del Raspall, impedint l'entrada i la sortida a totes les persones que volien passar per allí.


A les 19 hores, sembla que havien retingut a un grup de joves, que per las samarretas i els mocadors que portaban, devien pertànyer a algun grup de la comissió de festes de la plaça, doncs allí també estava previst realitzar diversos actes lúdic-festius que formaven part del cartell de les festes del barri de Gràcia.

L'accés a la Plaça del Raspall, estava tallat amb les furgonetes dels mossos d'esquadra i per l'enorme desplegament d'efectius policials que acordonaven la plaça i envoltaven la zona, tallant tots els seus accessos per les carrers Siracusa i Tordera. Als efectius uniformats, cal sumar un desmesurat nombre de policies sense uniforme, uns barrejats entre el personal i altres disposats en les confluències de les cruïlles i en les places.

A les 19:25, el nombre de policies era molt superior al de persones que havien intentat accedir a la plaça, i que s'anaven situant enfront dels cordons policials que barraven el pas. Sembla que deixen sortir al grup de joves que van vestits amb les samarretes i els mocadors de la colla de la comissió de festes, i la gent present comença a aplaudir a als joves retinguts. Es fa visible un important desplegament de mitjans d'informació burgesos que apareixen des de la zona protegida pels mossos i que han aparegut atrets pel morb, el sensacionalisme i la criminalització que s'han promogut aquests dies des dels partits i grups més reaccionaris d'aquesta societat.

Sobre les 19:45, les persones concentrades comencen a cridar consignes contra l'estat d'excepció, contra la policia i contra l'audiència nacional, i comencen a mostrar cartells al cordó policial, en els quals s'al·ludeix a la dissolució del "tribunal d'excepció" que és l'audiència nacional i amb crits de benvinguda per la Laura i a recordar als presxs que encara segueixen empresonats.

Tot seguit, des d'aquí mateix s'inicia la manifestació, doncs estava prevista començar-la a les 20 hores després de l'acte de benvinguda, i unes 150 persones es dirigeixen per el carrer Siracusa, fins a arribar a Torrent de l'Olla , mostrant els cartells i cridant les consignes. D'allí segueix per el carrer Diluvi, amb un enorme desplegament policial seguint els passos de la cua de la manifestació.

Només arribar la capçalera a la plaça Rius i Taulet, en la qual es troba l'ajuntament de la vila de Gràcia, es produïx una brutal càrrega policial, que agafa desprevinguts a no pocs manifestants, que són copejats mentre la gent corre evitant els cordons de la guàrdia urbana que es trobaven enfront de l'ajuntament i el desplegament que roman a l'espera en els carrers adjacents a la plaça. Darrere del grup de mossos uniformats que copeja als manifestants que s'han quedat aturats, surt corrent un grup de 20 policies secretes que intenten introduir-se entre els manifestants i el nombrós grup de persones que esperaven en la plaça l'inici de les festes.
Els grups de mossos uniformats persegueixen als manifestants pels carrers, mentre que els secretes es col·loquen estratègicament en els llocs d'al voltant de la plaça per a interceptar als despistats. Es comencen a veure mossos uniformats que es duen a algun detingut amb amb el braç retorçat.
Les furgonetes dels mossos es mouen de la plaça de l'ajuntament, que roman protegida pels UPAS de la guardia urbana, i es distribuïxen pel barri com continuació de la cacera.


La gent intenta agrupar-se, però pels punts estratègics del barri comencen a aparèixer més dotacions dels mossos, i motoristas de la urbana que van informant de la situació dels carrers. Diverses furgonetes es dirigeixen cap a Gran de Gràcia. Els manifestants es dispersen i es barregen entre la gent que ha anat a la festa, mentre s'escolten sirenes de vehicles que es desplacen per diferents carrers del barri.
La plaça del Raspall segueix assetjada pels mossos, i el barri en estat policial d'excepció.

*** Més informació en:
ww.sat-terrassa.cat
www.alertasolidaria.org
http://rescat.wordpress.com/
http://www.lahaine.org/index.php?p=47521

No hay comentarios:

Publicar un comentario