26 dic 2008

Manifestación en Solidaridad con la Revuelta Griega y lxs Detenidxs

No la Criminalización de la Solidaridad
27-Dic-08 17h pl. universitat
La solidaritat es una flama...
...que no es pot apagar

Os ponemos en antecedentes sobre lo ocurrido el pasado 20 de diciembre en Barcelona: se convocó vía internet una manifestación en solidaridad con Grecia para las 20h, cuya autoría desconocemos, y más tarde apareció otra convocatoria de concentración para las 18h, esta última desde la asamblea solidaria aunque este hecho no fue hecho público por motivos de seguridad.

Durante días hubo una polémica en indymedia sobre la autenticidad de la segunda convocatoria por el hecho de haber aparecido más tarde.

Los hechos: a las 18h efectivamente se realizó una concentración con pancarta y reparto de octavillas, y a las 20h salió una manifestación sin que nadie se hiciera cargo de su organización, con la pancarta de la concentración de las 18h reciclada y que se saldó con 2 detenidos y multitud de heridos.

Esta semana ocurre lo mismo: hace días que circula por internet una convocatoria para las 20h cuya autoría desconocemos, y hay otra desde la asamblea solidaria para las 17h convocada mediante octavillas en la concentración de la semana pasada y mediante carteles ya pegados por varios barrios, pero que aun no había salido en internet. Para evitar hechos como los del sábado pasado os pedimos que difundáis esta convocatoria:



MANIFESTACIÓ
No la criminalitzacio de la solidaritat
27-Dic-08
17h pl. universitat
La solidaritat es una flama...
...que no es pot apagar


Versió en català:

QUAN LES LLEIS NO FAN JUSTÍCIA, QUAN LA SOLIDARITAT ÉS PERSEGUIDA I CASTIGADA

El passat dia 6 de desembre un jove de 16 anys va ser assassinat per un tret policial a sang freda a Atenes. Immediatament començà una revolta als carrers de les ciutats gregues. Més de 200 detinguts i milers de ferits.

La indignació s'estén per tota Europa. El 10 de desembre 7 persones són detingudes a Madrid després d'una manifestació de solidaritat, i després de 10 dies a presó preventiva surten amb peticions fiscals que van de 6 mesos a 3 anys de presó. A Barcelona el mateix dia són detingudes 2 persones.

El 20 de desembre es fa una crida internacional en demanda de solidaritat des de Grècia. Les manifestacions a Barcelona són impedides a cops de porra davant les estupefactes i apàtiques mirades dels vianants. El dia acaba amb almenys 30 ferits, 3 detinguts i un sorprenent silenci mediàtic.

Sembla evident que els responsables polítics de la "seguretat" volen normalitzar i fer quotidià que qualsevol manifestació pel centre de Barcelona, tingui el caràcter que tingui, sigui fortament controlada i reprimida per la policia: identificacions massives, escorcolls indiscriminats, patades, empentes, amenaces, càrregues i haver de seguir el recorregut que els mossos volen completament rodejats.

En aquesta democràcia de pandereta, es premia la malversació de bancs i banquers, d'especuladors i grans empresaris, mentre es condemna a la precarietat a milers de joves i famílies.

En aquesta democràcia de pandereta, el pensament únic s'ha imposat a la societat, on els mass-media i els articulistes de torn es dediquen a amagar les vergonyes del sistema i a titllar de violent tot aquell que dissenteixi de la versió oficial.

Fa 20 anys ens deien boj@s quan ens negàvem a fer el servei militar i ens declaràvem insubmissos; fa 10 anys ens anomenaven utòpics/ques quan okupàvem cases i reivindicàvem l'ús social de les propietats en estat d'abandonament.

Avui, ens diuen terroristes quan la solidaritat entre pobles i classes pren la seva màxima expressió. Som els/les mateixes, amb els mateixos somnis de llibertat i de justícia per a totes, i no podreu parar-nos ni tancar-nos, perquè les nostres idees no es poden destruir, ans al contrari, volen lliures com el vent.

La violència no pot ser monopoli de l'Estat, i quan aquest pretén fer-se el seu amo només queda la rebel·lió, la desobediència i l'acció directa. No tenim por dels seus gossos, i sortirem al carrer cada cop que calgui.

LA SOLIDARITAT ÉS UNA FLAMA QUE NO ES POT APAGAR!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario