23 dic 2008

Comunicat violencia policial 20D

Ahir, durant la manifestació en solidaritat amb el poble grec, es va produir una altre actuació violenta per part de les forces de "seguretat" de la Generalitat de Catalunya.

La manifestació, que començà a la plaça Universitat, va arribar a Passeig de Gràcia amb Gran Via on després de nombrosos intents van aconseguir, finalment, encerclar la manifestació amb un cordó policial. El Mossos d'Esquadra van tancar cada cop més als manifestants fins a portar-los a la vorera amb la finalitat de tenir-los acorralats i poder refer el trànsit. Durant aquests moments el Mossos varen aprofitar per colpejar, de manera indiscriminada, a diferents manifestants, sense possibilitat de defensar-se o protegir-se dels cops. Com ja comença a ser costum, van mantenir la manifestació tancada durant mitja hora aproximadament, fins que van obrir el cordó policial per que els manifestants poguessin marxar. Als pocs segons un noi va caure a terra desmaiat necessitant aquest atenció mèdica. Aquesta va arribar poc abans de que la policia carregués contra tota persona que trobava pels carrers pròxims, ferint a gent que ni tant sols estava a la manifestació. Acabada la manifestació varen haver varies detencions per part dels Mossos d'Esquadra, de les quals a hores d'ara encara no sabem el nombre exacte ni l'estat en que aquestes persones es troben.

Exigim la llibertat immediata de tots i totes les detingudes així com dels i les possibles detingudes que poden haver en les pròximes hores i l'exculpació de qualsevol dels falsos càrrecs que se'ls imputa o se'ls pugui arribar a imputar.
Demanem la rectificació i la disculpa pública per part dels mitjans de comunicació per emetre notícies falses i manipulades.

És per això que instem a totes aquelles persones que hagin patit abusos d'autoritat, intimidacions i/o agressions abans, durant o després de la càrrega policial a que escriguin el relat dels fets al següent Mail: violenciapolicial20d@gmail.com , tanmateix fem una crida a totes aquelles persones que tinguin imatges, documents gràfics o vídeos ,així com a aquells testimonis visuals dels fets succeïts, de fer-nos arribar aquesta informació per tal de fer palesa la brutalitat indiscriminada amb la que varen actuar els cossos repressius de la Generalitat.

PROU IMPUNITAT POLICIAL!
ESTEM FARTS I FARTES!
LLIBERTAT PELS DETINGUTS I DETINGUDES!
NO ESTEU SOLS NI SOLES!

No hay comentarios:

Publicar un comentario