14 jul 2009

14 juliol: absolució alfonso / mani kubotan

L'activista de l’Hospitalet de Llobregat acusat d’agredir un mosso d’esquadra en una manifestació serà jutjat el 14 de juliol a les 11.30h a la nova Ciutat Judicial.


Alfonso H. s'enfronta a una petició fiscal de tres anys de presó i 5.000 euros de multa perquè els Mossos d'Esquadra l'imputen l'agressió a un policia que feia servir un arma no reglamentària com el kubotan per a controlar una manifestació en defensa dels espais alliberats que va ser encerclada totalment per la policia el maig de 2007 als carrers de Barcelona. La campanya de suport ha insistit en la il·legalitat del kubotan i els muntatges repressius als moviments socials.

La manifestació
El dissabte 19 de maig del 2007 es van manifestar unes 500 persones a Barcelona en defensa dels espais alliberats i en contra la repressió soferta en el moviment okupa. Un impressionant dispositiu de les forces del govern català, fins a 450 agents entre antidisturbis de la guàrdia urbana i els mossos i secretes, van retenir a les manifestants durant més d’una hora, tots els accessos a les places estaven rodejats, des de feia algunes hores, per poder identificar a qualsevol persona que volgués dirigir-se a la mobilització. Des d’allà les manifestants van ser conduïdes, en tot moment rodejades per un estricte cordó policial dels mossos d’esquadra, al port de Via Laietana on es pretenia desconvocar la manifestació. Aquesta situació va ocasionar una tensió generalitzada i es van produir alguns enfrontaments amb la policia, ja que aquesta impedia a les manifestants entrar i sortir de la mobilització.

El més absurd de la situació feia que no es permetés desconvocar la manifestació, en un dels enfrontaments amb la policia un d’ells va quedar ferit, el que va provocar que es descobrís que l’agent portava un punxó anomenat kubotan, arma il·legal, per agredir a les manifestants. Al menys van ser cinc els agents que van utilitzar aquesta arma durant la manifestació. Va ser en aquell moment de major tensió, quan els agents van retornar a les seves posicions, després d’haver retirat el mosso ferit. La manifestació va seguir fins arribar al port on, finalment, es va desconvocar. El balanç de la manifestació va ser: un policia amb el nas trencat, 17 manifestants ferides i un fotògraf colpejat amb una porra.


Detenció d'un manifestant
La repressió a la manifestació es torna a visualitzar a la mitja nit d’aquella mateix dia.
A l’Hospitalet de Llobregat van detenir a l'Alfons de forma vexatòria molt a prop de casa seva. Un cotxe de la policia secreta i una furgoneta plena d’encaputxats van segrestar a un company, al que van traslladar a cops a la comissaria sense informar dels càrrecs que se li imputaven. El tracte a la comissaria, com de costum, va ser intimidatori i amenaçador. Gairebé tres dies després i després de passar a declarar davant de la jutgessa, va sortir en llibertat amb càrrecs d'atemptat a l’autoritat, lesions greus i manifestació il·legal. Actualment aquest company s’enfronta a una petició fiscal de 3 anys de presó i 5000 euros de pena-multa. La data de judici és el dia 14 de juliol del 2009 a les 11.30h a la recent estrenada Ciutat Judicial.

maig2007
COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA D’OKUPES DE BARCELONA

L’aplicació de la tolerància zero cap a les diferents formes de fer política ha fet caure la façana de la pluralitat democràtica. Des de avui ja ningú pot parlar més de participació ciutadana, ni de exercir el dret democràtic a la ciutat de Barcelona.

Avui a partir de les 17h, la manifestació convocada per l’Assemblea d'okupes de Barcelona ha sigut desmesuradament reprimida. La manifestació ha estat rodejada pels mossos d’esquadra des dels seus inicis, impedint l’assistència de moltes participants, s’han produït nombroses intimidacions i atacs violents cap a persones que estaven a la manifestació i inclús contra vianants que no s’estaven manifestant. Un cop a l’alçada de Via Laietana amb plaça Urquinaona s’ha volgut desconvocar la manifestació, però el desmesurat dispositiu policial impedia que qualsevol persona abandonés la marxa, produint-se una situació de segrest en plena via pública per part de les forces policials.

Tot i les continuades agressions per part de la policia amb l’objectiu de boicotejar la manifestació, la convicció de la gent ha demostrat avui, que la única violència que hi havia als carrers, ,era la policial. La repressió de les demandes que avui convocàvem a la mobilització: defensa dels espais alliberats, per una cultura popular i anticapitalista, prou repressió, volem habitatge per totes, parem la destrucció dels barris i prou manipulació informativa, ha fet evident la complicitat activa d’en Saura i de totes les polítiques amb el model repressor de l’exercici democràtic en l’espai públic. Continuarem defensant el carrer com espai de participació política. No instauraran la por, avui, en plena campanya de farsa electoral, ens ha quedat clar. Des d’avui no hi ha cap dubte.

Assemblea d'Okupes de Barcelona
okupesbcn (at) squat.net http://okupesbcn.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario