Encara que sembla que sempre estem parlant de repressió, de preses/os, de presons, dóna la sensació que la majoria de les vegades només ens quedem en la superfície, en els clixés de les frases fetes.
Nosaltres tornem a sentir la necessitat de debatre els mecanismes i els efectes de la repressió, tant a nivell col·lectiu com personal. Sentim que des de fa anys acumulem experiències repressives i que, tot i així, no acumulem l'aprenentatge que reflexi tota aquesta quantitat d'experiències. En cada nou cop repressiu sembla que partim de zero. Per això, proposem una jornada antirrepresiva, fent un recompte dels casos que ens han marcat de manera més profunda; però no per fer un simple exercici de memòria, sinó per a repensar-los en el seu context i veure la seva influència en el nostre present. La repressió es va sofisticant i aprèn de nosaltres, i d'alguna manera nosaltres hauríem de donar-nos els temps i els espais per a aprendre d'ella (i fins i tot de nosaltres). No volem donar lliçons, no tenim les respostes, però sí pensem que cal replantejar en col·lectiu les preguntes. També sentim la necessitat d'ocupar el carrer i de fer-nos visibles, i per això proposem fer aquesta jornada en una plaça. Volem tornar a sentir que els carrers són el nostre espai i defensar-nos des d'aquí. No volem cuinar tota el matí per a després acabar-li posant un preu al menjar. Ens agradaria que totes portéssim menjar vegà per a compartir.
La proposta conté la presentació d'un llibre i d'un documental, no per a afegir color al cartell sinó per a tenir informació d'altres contextos que ens ajudin a analitzar el nostre. No volem que res sigui unilateral, volem compartir punts de vista, experiències i aprenentatge. Ens agradaria que la trobada no fós una successió de "xapes", sinó realment una trobada, una discussió constant i profunda. I ens agradaria també que una jornada així no quedés només en paraules, que fós també una invitació a fer coses, d'aquí la proposta d'acabar amb una marxa de torxes per a cridar ben fort la nostra ràbia i la nostra solidaritat
12h – Presentació del llibre: “Encerrados bajo llave” d’Alfredo Bonanno. A càrrec de l’editorial Anomia.
14h – Dinar vegà (porta el teu per compartir).
16h – Debat: “Mètodes i conseqüències de la repressió”.
18h – Passi del documental “Filaki” sobre la lluita i repressio a les presons gregues. A dins del CSO la Farga.
20h – Concert de hip hop: Kronstadt (rap anarquista).
22h – Marxa de torxes.
La jornada es farà el DISSABTE 25 de JULIOL a la plaça de la Farga (Sants). Metro Plaça de Sants (línia 1 i línia 5).
No hay comentarios:
Publicar un comentario