2 may. 2011

[Aragó] Neonazis disfressats d'ecologistes: El MSR es cola en una llista verda

De nou el partit neonazi MSR tracta de copar els espais tradicionals de l'esquerra amb la seua estratègia tercerviísta de transvestisme polític, com ja va fer infiltrant-se al sindicat anarquista CGT, un fet que fou denunciat pels mateixos membres del sindicat i que va provocar un gran rebombori. Ara, l'estratègia ha sigut integrar-se a les llistes d'un partit ecologista aragonès. Aquest fet ha provocat que Ecolo-Verdes haja denunciat la llista que inclou els neonazis: aquesta «llista blanca de l'extrema dreta» es deriva de l'adscripció de Jesús Vallès a l'MSR, després d'abandonar el partit Els Verds-SOS Naturalesa, que ell mateix va crear, en promoure «unilateralment» una manifestació en defensa de l'ós a la qual va utilitzar el nom 'Els Verds' sense autorització. La seva antiga responsabilitat com a secretari del partit dels Verds-SOS Naturalesa li ha permès disposar, segons ha afegit, de documents d'identitat i de contactes per incorporar a la seva llista a ecologistes amb qui va tenir alguna relació. En la demanda presentada, s'assegura que Vallès es va servir l'engany per incloure'ls en la seva llista en no informar-los que compartien candidatura amb membres d'una formació d'extrema dreta. Segons Ecolo-Verds, el número dos de la llista l'ocupa una dona que va formar part de la candidatura del MSR a les europees de 2009, i el tercer és el delegat d'aquest moviment a Aragó, processat per pertànyer al grup neonazi Blood & Honour , encara que finalment va ser absolt. El portaveu de Ecolo-Verds, que ha estat recolzat en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació per membres d'Ecologistes en Acció i de la Plataforma Antifeixista de Saragossa, ha afegit que l'objectiu del seu partit no només és denunciar el frau, sinó tractar d'impedir una possible relació del moviment verd amb l'extrema dreta. Ecologia Verds es van posar en contacte dies enrere amb el responsable legal de la marca Els Verds-Grup Verd, Esteban Total, perquè retirés el seu suport a Jesús Vallès, encara que la seva resposta, segons Jorge Luis, «va ser negativa, restant valor a les afirmacions xenòfobes del MSR i avalant al seu representant »a Aragó. Per aquesta raó, aquesta formació ha fet una crida «solemne i urgent" a IU perquè trenqui l'acord subscrit amb Els Verds-Grup Verd per possibilitar la presentació de llistes conjuntes en diverses parts de l'Estat.

Una candidatura 'verde' de Zaragoza cobija a numerosos simpatizantes de un partido ultra (Heraldo)

El partido Ecolo-Verdes impugna la candidatura verde que incluye a neonazis (Heraldo)

Verdes de Aragón denuncia que personas de extrema derecha usan la marca ecologista para fines electorales (Aragón Digital)

Sobre Jesús Vallés, candidato de Los Verdes en Zaragoza (Aragón Digital)

Neonazis en la CGT (Interviú)

Neonazis se infiltran en CGT para tratar de captar obreros (Público)

Judici contra l'organització neonazi Blood & Honour: 17 dels 19 imputats formaren part de les llistes del partit neonazi MSR (Antifeixistes)

Condemnen a dos anys i mig de presó al líder del MSR per difondre idees genocides (Antifeixistes)

Destapada la presència de dirigents neofeixistes en l'entorn militar i en uns cursos de criminologia a la Complutense de Madrid (Interviú)

[Llegir artícle complet]

No hay comentarios:

Publicar un comentario