12 may 2011

[Terrassa] Justicia para Jonathan. Basta de impunidad policial!!


12 de maig a les 19h30 concentració davant l'Ajuntament de Terrassa per demanar Justícia per Jonathan !!

PROU ABUSOS DE PODER I IMPUNITAT POLICIAL!!!

DESPRÉS D’UN ANY I MIG ENCARA NO HI HA DATA DE JUDICI PERÒ NO ENS CANSAREM D'EXIGIR JUSTÍCIA PER LA MORT DE JONATHAN
Les circumstàncies de la seva mort ens traslladen al vespre del 15 de setembre de 2009, quan en Jonathan, de 26 anys, sortia d'un bar després de passar una bona estona amb els seus amics tot mirant un partit de futbol. Tot seguit es va trobar en un carrer uns agents de la Policia Municipal de Terrassa, que en aquells moments identificaven el conductor d'un ciclomotor. En Jonathan coneixia el motorista i s'hi va apropar. Quatre agents van rodejar el noi i dos més van observar l'escena des dels cotxes.

A partir d'aquest moment és on divergeixen les dues versions dels fets. Mentre la policia afirma que el jove va caure perquè anava borratxo i va ensopegar, dues veïnes que van presenciar el que va succeir des del balcó de casa seva van explicar una altra versió: la víctima va caure a causa d'un fort cop que va rebre d'un dels agents. A les poques hores en Jonathan va morir a l'hospital Mútua de Terrassa. La seva família va ser avisada a les 12h del migdia, unes 10 hores més tard.

Ara, un any i mig després dels fets, encara no hi ha hagut justícia per la mort d’en Jonathan. De fet, ni tan sols hi ha data de judici, i l’últim moviment a nivell judicial ha estat un auto del jutge que dona trasllat als acusats per tal que facin els seus escrits de defensa. En aquest auto hi trobem definides les acusacions: l’autor del cop a en Jonathan és acusat d’haver comès un delicte de lesions i un delicte d’homicidi imprudent greu; els altres 3 policies municipals que eren al lloc dels fets són acusats d’omissió de perseguir determinats delictes i d’homicidi imprudent greu; i els 3 professionals de la Mútua implicats en el cas són acusats d’homicidi imprudent. Així doncs, podem comprovar que tant la defensa com la fiscalia han aconseguit en part el què volien al implicar fins al coll als professionals de sanitat (que si bé probablement no van actuar adequadament, és sabut que no podrien haver fet res per a salvar a en Jonathan degut a la gravetat de lesió que li va provocar el cop que va rebre al cap i per tant no té sentit que se’ls acusi d’homicidi), per així intentar dissoldre la responsabilitat dels policies municipals, que són els autèntics responsables del què va passar.

Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa davant de tots els fets explicats volem mostrar la nostra solidaritat amb la família i amics d’en Jonathan i donar tot el nostre suport a les diferents accions i mobilitzacions que es facin per tal de denunciar aquesta situació d'abusos de poder i d'impunitat policial. Exigim que cessin totes les actituds agressives i violentes per part de totes les policies existents, que s'esclareixin tots els casos de violència policial i que s'apliquin les mesures pertinents perquè aquests casos no tornin a succeir i que les persones i institucions implicades assumeixin responsabilitats, perquè si la justícia ha de ser igual per tothom això s'ha de demostrar amb fets i no amb impunitat.

PROU ABUSOS DE PODER I IMPUNITAT POLICIA

NO A LA READMISIÓ DELS AGENTS IMPLICATS EN LA MORT D'EN JONATHAN

http://www.youtube.com/watch?v=5LriodmxnMU

12 DE MAIG A LES 19H30

CONCENTRACIÓ DAVANT L'AJUNTAMENT DE TERRASSA

Cartell convocatoria : http://img148.imageshack.us/img148/6267/22002918292163444641662.jpg

Información sobre el caso: http://www.justiciaxjonathan.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario