14 may. 2011

[Universitats] Crònica Jornada de Lluita a la UVEG - 12 de Maig

Ahir, 12 de Maig de 2011, l'Assemblea Oberta d'Estudiants i Joves va organitzar una jornada de lluita al Jardí de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació que va reunir al llarg del dia a més d'un centenar de persones.

La Jornada va començar a primera hora del matí, quan diferents participants de l'assemblea varen repartir pamflets i despenjar pancartes arreu de tota la Facultat, convidant a participar a tots i totes les estudiantes. Vore les 12:30 la xerrada de Cèsar Cascante va reunir a 50 persones on es va parlar i debatre sobre la progressiva mercantilització de la universitat que va unida a la major precarietat dels joves i estudiants. Per altra banda, a les 16:30 i després d'un dinar popular, va començar el documental Insibe Job que va reunir a quasi, de nou, mig centenar de persones.

A les 18:30 un grup nombrós de participants a la jornada va partir per a col·laborar en la perolada convocada per la Plataforma pels Drets Socials (entitat que arreplega a diferents organitzacions sindicals i socials) des de la Facultat per l'avinguda Blasco Ibañez fins el Panterre on des d'allí va tallar varis carrers del centre cridant consignes anticapitalistes i mostrant la seua ràbia front la situació actual. La policia en cap moment va poder intervindre ja que els va pillar de sorpresa, només hi hagué un intent de detenció a un participant que va aconseguir escapar front la mirada atònita dels antidisturbis i la policia local. Durant el recorregut es va fer notar la presència dels estudiants i les estudiantes que ben fort cridaren contra la crisi, els bancs, els sindicats CCOO-UGT i el sistema econòmic actual. La policia, després de la manifestació i en un intent fallit de clavar por va identificar i amenaçar a un grup de joves que havien participat a la manifestació.

La jornada va acabar amb la presa del jardí de la Facultat de Filosofia per fer un concert que començà a les 22:30 i que va acabar vora les 2:30 a pesar de la constant pressió per part de la policia local i l'equip de seguretat de la UVEG. Els organitzadors van demostrar gran capacitat d'autoorganització, doncs a pesar de ser una activitat que no havia demanat permisos, en tot moment va estar controlada i es va mantindre a ratlla a les “autoritats” que intentaven desallotjar el concert.

Infopunt

No hay comentarios:

Publicar un comentario