7 abr 2011

[Universitats | València] Concentració per "assenyalar el culpables de la crisi" a la Universitat

Aquest migdia un centenar d'estudiants de la Universitat de València s'han concentrat davant de la cafeteria de la Facultat de Psicologia, protestant per la situació actual que pateixen els i les joves envers la crisi del sistema capitalista.

Els estudiants han representant una performance on apareixien Botin, Zapatero, Camps i Font de Mora com als principals culpables de les retalles socials i s'ha despenjat una pancarta sobre el Banc Santander amb el lema “Assenyalem els culpables, Indignem-nos!”. Acte seguit s'han penjat diversos cartells a la façana del Banc culpabilitzant-lo de la precarietat juvenil, l'atur, la crisi.

Els estudiants han lamentant la forta presència policial al voltant del campus amb una actitud que increpava a les persones que es manifestaven.

Aquesta acció pretén fer visible les retallades constant dels drets socials històricament conquerits, la precarietat laboral, l'atur de més d'un 40% dels i les joves a l'Estat Espanyol, la reforma de les pensions i la reforma laboral.
S'enmarca dintre d'una campanya de lluita que s'ha iniciat des d'una Assemblea Oberta d'Estudiantes i Joves, que continuarà realitzant accions durant aquest mes, fent palès la realitat social que bancs i polítics ens imposen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario