26 abr 2011

[Cso Molinar | Alcoi] Comunicat sobre l'incendi

Ahir, diumenge 24 d'abril, cap a les 6 de la vesprada el CSO Molinar, un espai autogestionat que portava més de 4 anys okupat, va ser víctima d'un incendi intencionat.

Des del principi hem patit una serie d'atacs i robatoris, així com un fort seguiment que es va intensificar arrel de la denúncia que el propietari va formalitzar, fa quasi dos anys, amb clars indicis de fer-ho pressionat per la policia. Els cossos policials ja portaven temps recollint dades de la gent que freqüentava el Molinar: matrícules de cotxe, dni's, ... Després de que la jutge prenguera declaració a dues persones (prèviament identificades per la policia) sense traure res en clar, va ordenar que s'obrira una investigació. Eixe mateix dia i durant la setmana, moltes persones van ser localitzades (per telefon o al seu domicili) per la policia i citades per anar a declarar a comissaria. Van ser amenaçades de ser portades a judici si no donaven el nom o noms dels responsables de l'espai. Al no obtindre la informació que buscaven, van estar pressionant a altres col·lectius que havien organitzat alguna activitat al Molinar i a altres projectes que també organitzaven concerts fora del circuit comercial. Finalment el cas va ser arxivat al no obtindre dades determinants.

En el que va d'any en varies ocasions han entrat a través de butrons des de la nau del costat, furtant les poques coses de valor que hi havia, així com causant diversos desperfectes. El que es va fer ahir va ser realitzat a consciència, mentre que la nau del costat va romandre intacta, al Molinar van ser trencades les finestres que quedaven, va ser destrossat tot el que quedava dins i almenys dos incendis van arrasar el local abans que els bombers extingiren el foc.

Sobre la possibilitat de rehabilitar aquest espai o okupar un altre, encara no s'ha pres una decisió. Per al concert programat el 7 de maig, està buscant-se una altra ubicació.

Assamblea CSO Molinar

No hay comentarios:

Publicar un comentario