4 feb 2010

[Nantes - França] Mani de suport als sense papers, dissabte 6 de febrer

-Papers per tothom !
-Contra el racisme d´Estat !
-Tancament dels Centres de Retenció !
► Els atacs:
Les presons per a sense-papers o Centres de Retenció Administrativa varen ser creats per l´ «esquerra» al 1981, quan Mitterrand venia de ser elegit.

-Després de l'arribada al poder de Sarkozy, ha aparegut una brutal institucionalització del racisme: persecució de sense papers, batudes policials, violències, objectius d´expulsions quantificades, repressió sistemàtica de les solidaritats amb els sense papers (allotjament, ajuda, manifestació), expulsions mediàtiques de famílies de refugiats afganesos, saqueig policial de la "jungla" de Calais (lloc de refugi per als sense-papers), unes condicions de detenció inhumanes i degradants dins dels Centres ... El racisme d´Estat desacomplexat està oficialment de tornada.

-Aquest racisme oficial s'ha desenvolupat paral.lelament a un clima animat pel poder: propostes racistes dels membres del govern (Hortefeux, Lefebvre i Morano, UMP) i de «l´oposició» (Manuel Valls, PS). Referències més o menys explícites al Petainisme: "Debat sobre la identitat nacional", "Cimera sobre la Immigració" a Vichy, fantasmes islamofóbics amplificats pels media i el poder ...

-Aquesta política racista constitueix una benedicció per a les multinacionals que participen als processos d´expulsió (empreses com Bouygues: constructor de Centres de Retenció, transportadors com Air France, les empreses de treball temporal que s´aprofiten de la mà d´obra precària...).

-La delació de sense papers practicada sobretot pels bancs: la BNP com a campiona dins d´aquest domini. L´empresa de correus també està il.lustrada en aquest camp, el Credit Lionés i la Societat General també han col.laborat.

► les respostes :
- Revoltes dins dels Centres de Retenció han esclatat, notablement a Vincennes, després del decès de Salem Souli, mort per manca d'atenció, el centre crema per complert el 22 de juny de 2008. Incendis també tenen lloc als centres de Mesnil-Amelot, Bordeus, Tolosa, Perpinyà, o Nantes.

-Molts moviments socials de treballadors sense papers van tindre lloc, el més recent el que va començar el 12 d´octubre de 2009 quan vaguistes declarats van aconseguir 2.000 empreses afectades en una quarantena de Departaments. El moviment dura unes 9 setmanes. Més abans, un ampli moviment tenia lloc a París, els sense-papers ocupaven la borsa de treball per més d'un any ( de maig 2008 a finals de juny 2009), finalment expulsats violentament . Moltes vagues i moviments de solidaritat han tingut lloc de manera més o menys aïllada a tota França.

Per mostrar la solidaritat amb les revoltes dels sense papers, per un món sense fronteres, per la lliure circulació d´éssers humans, punt de trobada:

Dissabte, 6 de febrer, 15h am, Plaça Royal, Nantes.

Convocants:
Individus, Breizhistance, CBIL, CGA, CNT, Emancipation, No passaran, RUSF, Sud estudiant

No hay comentarios:

Publicar un comentario