24 feb 2010

[França] Calais, brutalitat contra els migrants

Fa ja anys, ke a Calais (França) arriven migrants del est: siria, iran, sudan, afganistan, pakistan, etc.. El tracte per part de la policia no es gens bo. Palices, redades, arrestos, crema de barrakes,y demes es lo ke han de suportar els migrants ke estan estancats a akest poble coster mentre esperen la manera de poder creuar l'estret cap a anglaterra. Fa ja anys, ke a Calais (Franc/a) arriven migrants del est: siria, iran, sudan, afganistan, pakistan, etc.. El tracte per part de la policia no es gens bo. Palices, redades, arrestos, crema de barrakes,y demes es lo ke han de suportar els migrants ke estan estancats a akest poble coster mentre esperen la manera de poder creuar l'estret cap a anglaterra.

Molts d'aquests migrants, van sortir del seu pais d'origen amb l'esperanc/a d'arribar a anglaterra on pensaven treballar pero poder enviar cuartos a les families, degut a l'estabilitat economica de l'illa.
Alguns van caminar per messos, amagant-se als camions per creuar fronteres. Rekordem ke per llei, aquestes persones son ILEGALS, cosa ke no els facilita el creuaments de les fronteres.
Despres del llargos viatges per arribar al reine unit, i kuan ja arriven a Calais (l'ultim poble de franca avans d'anglaterra) amb la sensacio de ke keda poc per aconseguir l'estabilitat ke van buscant, es troben atrapats al poble coster. Les mesures de seguretat son bestials, cada migrant ha de pagar una cuantitat de 500 euros pero poder atravessar l'estret de manera ilegal amagats a kamions, o a cotxes pel tunel. Alguns atrevits intenten nedar-lo, molts moren en l'intent.
Si la policia els agafen els tracten com a gossos, sense sanitat a les pressors de migrants, sense higiene, sense gaire menjar, sense cap mena de respecte (per la policia, no son persones).

Fa uns mesos la policia especial encarregada de controlar els migrants, va cremar "the jungle", ke es kom ells mateixos anomenaven al grapat de barrakes ke els migrants habien construit per viure temporalment alla.

Kom us imagineu, la situacio alla es bastant dolenta. Nens, joves, dones i homes son menyspreats per la policia i per la poblacio de Caleis (ja ke a terms legals, no estan capacitats de ajudar als ILEGALS, sota amenac/a de grans multes).

AKEST MISATGE ES UN CRIT D'AJUDA A QUALSEVOL PEROSNA KE PUGI O VULGUI.
KOM PODEM AJUDAR-LOS?
-Anant alla i parlant amb ells.
-enviar roba, sacs de dormir, menjar, bicicletes, eines, tabac, alcohol, qualsevol estri ke els hi sugui util...
-Anant a Calais i okupar alguna de les cases buides per cedirles als migrants, hem de recordar ke la policia tractara millor als migrants si s'hi troben europeus pel mig.
-Portant cameres de video o fotografia, intimida a la policia i fa que es pensin 2 vegades el ke estan fent.
-Difundeix la noticia, fes ke mes i mes gent la konegui. Si mes gent ho coneix, mes posibilitats d'ajuda rebran..


Lamentablement akest no es l'unik puesto on passen akesta mena de coses.. pero de mika en mika podem kambiar totes akestes situacions.
AIXI KE KOMPANY, COMENC/A A MOURE'T PEL KE KREUS JUST!

SALUT I ANARKIA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario