10 feb 2010

[Girona] Una manifestació pels carrers de Girona tanca les accions per la llibertat de Nuria Pòrtulas

L'assemblea de suport a Núria Pòrtulas s'ha concentrat aquest diumenge davant la subdelegació del govern a Girona per demanar l'absolució de l'activista gironina, coincidint amb el tercer aniversari de la seva detenció.

La concentració ha recorregut els carrers de la ciutat de Girona amb crits de protesta contra la policia i contra el judici que se li va fer "per unes ideologies i no per uns fets".

L'Audiència Nacional va condemnar aquest estiu Pòrtulas a dos anys i sis mesos de presó. L'assemblea de suport a l'activista va presentar un recurs al Tribunal Suprem i ara n'esperen una resolució.

L'acte ha servit per exigir l'absolució de l'activista de Sarrià de Ter. Segons ha dit una dels membres de l'assemblea, Ariadna Monerris, la condemna de l'Audiència Nacional és "surrealista" perquè s'acusa a Pòrtulas de "temptativa de col·laboració a banda armada". Monerris ha afegit que es va jutjar a Pòrtulas "per unes ideologies i no per uns fets", i ha titllat la vista de "judici polític".

Entre les consignes que s'han cridat durant la manifestació que s'ha fet pels carrers de Girona s'ha pogut escoltar "llibertat d'expressió, policia no, aquesta és la seva democràcia, sou mercenaris, no funcionaris". També, "no hi som tots, falten els presos", "fora la llei antiterrorista, les nostres idees, els seus malsons, jo també sé fer còctels molotov o jo també tinc la química aprovada", entre d'altres.

www.llibertat.cat

Més informació:

http://elsud.org/nuri/

No hay comentarios:

Publicar un comentario