4 feb 2010

Església i apostasia

L'església Catòlica a l'estat espanyol s'aprofita de la tradició de celebrar els naixements per a incrementar el seu nombre i la seva posició de moral dominant. La falta de celebracions laiques i l'apropiació de tota tradició per part de les confessions, ens porta a l'acceptació d'un sagrament religiós com a simple celebració festiva.
I llavors moltes persones es troben formant part d'una religió que no comparteixen, que no combreguen i fins i tot que alguns repudien.
I que fer?
Apostatar.
L'apostasia es l'eina que ens permet renunciar a la "fe", a l'església i deixem de formar part d'ella. En l'actualitat existeixen molts col·lectius i individualitats que estan enfrontades amb la cúria per aconseguir que les seves dades siguen borrades dels registres eclesiàstics, fins i tot després d'apostatar. Fins que açò arribe a succeir, hem d'apostar. Renunciant a formar part d'una organització, institució (o el que sigui), que no volem, que no creiem i que s'apropia dels valors humans i socials per a fer-se imprescindible.

Com apostatar:

http://www.apostasia.es/es/info.php#como

"Te digo que ambos somos ateos. Yo simplemente creo en un diós menos que tú. Cuando entiendas por qué descartas a todos los otros posibles dioses, entenderás por qué yo descarto al tuyo" (Stephen Roberts).

22laplana

llibertat i lliure pensament

No hay comentarios:

Publicar un comentario