2 feb 2010

[Cerdanyola del Vallès] Els Mossos d'Esquadra protagonitzen un nou abús de poder a la UAB

LACCENT.CAT
Dilluns, 1 de febrer de 2010 16:35

>> Passades les onze de la nit l'estudiant ha estat posat en llibertat. Se l'acusa de desobediència greu i atemptat a l'autoritat. Prop d'una seixantena de persones s'han concentrat davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cerdanyola per tal de mostrar el seu suport.

Un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat detingut aquesta tarda, cap als volts de les cinc, després d'acostar-se a protestar per l'abús de poder que estaven cometent dos agents de paisà dels Mossos d'Esquadra davant de dos estudiants. Els dos estudiants retinguts i increpats pels Mossos d'Esquadra estaven realitzant pintades contra la presència de seguretat privada dels Ferrocarrils de la Generalitat al campus i l'augment de preus del transport públic.

L'estudiant detingut, juntament amb altres estudiants, s'han acostat a la sortida dels Ferrocarrils a la Plaça Cívica en veure que dos agents de paisà i nombrosos membres de la seguretat privada dels Ferrocarrils amb gossos increpaven dos joves que havien fet una pintada. En sentir les queixes d'aquests estudiants, els Mossos d'Esquadra s'han llençat damunt l'estudiant que després ha estat detingut i l'han tirat contra la paret. Un cop identificat, han cridat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra uniformats que han fet fora tot aquell estudiant que s'acostava a veure què passava i han prosseguit a detenir el jove que protestava.

Un dels joves que estava pintant també ha estat denunciat.

Ja s'han convocat diverses concentracions de suport. Una aquesta tarda a la Comissaria dels Mossos de Cerdanyola del Vallès, i dues demà dimarts i dimecres a la Universitat Autònoma.

No hay comentarios:

Publicar un comentario