1 sept 2008

Festes populars de Mislata

El dijous dia 28, la penya festera "Picaporta" va organitzar un sopar a l'hort de Sendra, convocant a diferents col·lectius i individualitats del poble, que va trobar-se des de les 21 de la nit per a participar la primera activitat popular, organitzada al marge de falles, clavaris o l'ajuntament al carrer en festes d'Agost que recordem.
Un punt de trobada per a treballar i aconseguir organitzar-se a nivell de poble d'una manera autònoma.
Després de sopar, on vam poder disfrutar d'una mostra de menjar vegà de mà de l'experiència "sin huevo" de la Quimera csa, vora la mitjanit, les prop de 50 persones vam participar d'una cercavil·la d'Albaes pels carrers perduts. Dolçaina, tabalet i les cantaores van fer homenatge a les dones majors del carrer Bon Pastor, a la casa Sendra i el seu arquitecte, a l'escultor Miquel Navarro, a la casa on va nàixer el Xiquet de Mislata i a la plaça de la Moreria. També van anar cap a la seu de la Quimera csa per a fer-ne unes albaes i conèixer-la.
La cercavil·la va acabar sobre les 2 de la matinada, i ens vam acomiadar fins a l'endemà.
La sensació va ser prou bona i l'ambient festiu i amb una bona acollida de la gent del barri, que va sentir-se prou integrada gràcies a la tradició valenciana de les albaes. La moreria és encara un reducte amb sensació de poble al vell mig d'una Mislata cada vegada més impersonal i violenta.

Al dia següent, divendres 29, de la mà de "Pierre Nodoyuna & Penélope Glamour", vam disfrutar d'una sessió de cinema per al barri, des de les 22 de la nit, es va projectar el documental "A Tornallom" i la pel·lícula "Lucio, Anarquista, atracador, falsificador y, sobre todo, albañil", en un mur de l'institut de Mislata del carrer Hospital, per a 25 o 30 persones.
Una altra volta l'activitat es va poder fer sense cap problema, tot i que la policia local va venir a veure que fèiem i perque el soroll del generador va fer que un veí els avisara.

Aquestes dues activitats ha posat en contacte a diferents col·lectius del poble i persones que tenen moltes ganes d'organitzar-se per tal de fer coses a Mislata.
Esperem que l'experiència d'enguany siga productiva i tinguem que publicar moltes de les seues activitats.

Molts ànims per a totes.
Endavant amb l'autonomia i la resistència popular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario