23 feb 2009

Nou espai alliberat a Palma. Neix el Casal la Fona

Des del desallotjament del Casal Ocupat les Vies, ara fa tres anys, no havia tornat a haver un espai alliberat per a la feina política a Palma. La nit de divendres a dissabte, un nombrós grup de joves de Ciutat ocuparen un immoble buit per a fer-hi les seves activitats. L'espai rep el nom de Casal la Fona.

El Casal es troba ben al centre de la ciutat, concretament al carrer Santa Bàrbara, al centre històric de Palma. Encara no es sap l'horari que tendrà ni les activitats que s'hi faran, però al manifest repartit al veïnat el joves ocupes manifesten la intenció de reactivar la vida social i cultural dels joves del barri i la ciutat. Els ocupes, molts d'ells militants de les assemblees locals de Maulets i SEPC, també afirmen que el seu "objectiu és crear un espai que sigui un referent local de participació social i oci alternatiu, i alhora un punt de trobada entre els i les joves de tot Palma."

Ahir durant tot el matí diversos veïns i veïnes s'anaren apropant a l'immoble per conèixer als nous ocupants. Aquests, de bon principi, manifestaren la seva disposició a ajudar als joves amb el que calgui, l'únic que demanaren fou respecte al descans i a la neteja de la zona.

Comunicat repartir als veins:

Estimats veïnats del carrer Santa Bàrbara i de tot el barri: Som un grup de joves socialment conscients
i vos escrivim aquesta carta per comunicar-vos les nostres intencions en respecte al local número 4 d'aquest carrer que resta abandonat des de fa un temps.

Amb la intenció de reactivar la vida social i cultural del jovent del barri, hem decidit fer ús d'aquest
local, okupant-lo com a nou Casal Popular. El nostre objectiu és crear un espai que sigui un referent local de participació social i oci alternatiu, i alhora un punt de trobada entre els i les joves de tot Palma.

Degut a l'actual mercat immobiliari, la manca de polítiques a favor de l'autogestió i la falta de recursos econòmics que patim com a estudiants i treballadors i treballadores, consideram que la via que hem pres és l'única per poder dur a terme un projecte d'aquest tipus.

Vos convidam a venir a totes les activitats que hi durem a terme, ja que es tracta d'un projecte obert i en què, per tant, qualsevol persona interessada pot col·laborar, visitant el local i posant-se en contacte amb nosaltres.

Extraído de www.llibertat.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario