24 feb 2009

Desallotjament del CSO La Closka

Cases buides, deshabitades, desaprofitades, abandonades esperant algun projecte especulatiu. Barris degradats per interessos econòmics de propietaris i ajuntaments cegs per la codícia. Joventut dormida, drogada, acostumada a que algú li posse solucions als seus problemes. Som nosaltres, les joves qui tenim a les mans la solució. Qui patim cada día l’alienació, l’assassinat de la nostra creativitat empresonats en llocs de treballs precaris, universitats que no responen a les nostres espectatives sinó a la de les empreses. Aturem tot això, creem espais alliberats, okupem. Reprenem els barris i les nostres vides. L´autoorganització és possible, els exemples són mil.

Durant vora 20 anys l´edifici número 355 de l´Avinguda Constitució a Tavernes Blanques va estar deshabitat amb tot el que comporta; fem, escombraires i moltíssim metres quadrats en desús. Fa 8 mesos, va ser okupat per un col·lectiu de joves de la ciutat de València i voltants. I així va nàixer el CSO La Closka; xerrades, tallers, concerts i diferents activitats culturals i lúdiques han acompanyat l´okupació d’aquest lloc.Un espai mort i brut es va convertir en un edifici viu i alliberat, al marge de l'estat o qualsevol organització que intente aturar la nostra lluita política, es a dir un lloc on pensar per tu mateixa, conviure, debatre, autogestionar-nos i dur a terme les nostres idees antiautoritàries.

I ara ens han fet fora. El passat 20 de febrer, durant 24 hores la polícia va estar vigilant la casa, parant a totes les joves que passaven per davant. Tallant la llum, l’aigua, arrancant pancartes i cartells, destroçant finestres i possant un cadenat com a mena de cordó policial, impedint l’entrada. Des del primer moment aquest projecte va estar al punt de mira, acosat i pressionat per part de les forces de repressió de l´estat. Una policia que no es tallava a l’hora d'intimidar, assetjar i utlitizar la violència contra l´edifici i les persones de dins. Per tot això fem una denúncia en veu alta. I encara que a este projecte l'han assasinat desallotjant l´edifici, no han aturat la força i les ganes d'aquest col.lectiu de seguir en avant en la lluita. Un lluita que seguirà viva mentres existisca l´autoorganització i les idees antiautoritaries.

SI NO EXISTEIXEN ESPAIS LLIURES ELS OBRIREM NOSALTRES!

Entrevista al centre social okupat la Closka.

No hay comentarios:

Publicar un comentario