*Com a presentació, conteu-nos un poc com es crea el vostre projecte, com i quan neix aquest espai al barri, la seua història, etc..
A principis del 2008, un grup de joves de diferents punts de València ens vam ajuntar per crear alguna mena de projecte que, acabà desembocant en una assemblea, un col·lectiu on intercanviar idees i dur-les a terme que finalment anomenaríem Caragol Rabiós. Començarem amb algun vídeo fòrum i amb algunes jornades però, una de les primeres accions va ser la d’okupar un hort, del que per diverses circumstàncies, ens van tirar de seguida. A principi d’estiu i a falta d’un espai on reunir-nos ( ja que el lloc on ens reuníem al començament del col·lectiu estava deixant de ser viable) doncs, vam okupar La Closka.
Quina és la vostra forma d'organització i com autogestioneu l'espai?
El col·lectiu s’organitza en una assemblea que es reuneix els dimecres a les 19h. En aquesta es debateix com s’autogestiona l’espai i les campanyes que es duen a terme. L’espai funciona pels tallers, menjadors i concerts que realitzem. Per altra banda dins del mateix col·lectiu i parlant de l’autogestió, fa res ha sorgit un nou projecte una distribuïdora anticomercial, anomenada “Distribucions Subversives”
.
*Com és la vostra relació amb el veïnat i amb la resta de col·lectius de la zona (si n'hi ha)?
No es pot parlar de cap relació amb el veïnat, i als voltants de la Closka no hi ha ningun col·lectiu ni associació pròxim als nostres objectius. Però, tot i així, mantenim una relació bastant fluïda, mitjançant una coordinadora amb la resta de col·lectius del mateix caire i CSO de València.
*Quins penseu que són els principals problemes a l'hora de treballar aquest tipus d'espais?
A l’hora de treballar en un centre social, els majors inconvenients et venen donats per la repressió per part de la policia, que la Closka ha patit en primera plana, ja que des del primer dia hem estat assetjats per aquesta. Per altra banda, en el nostre cas era un espai molt gran i condicionar-lo ens ha llevat temps per poder realitzar altres activitats. Els veïns de les finques ocupades properes ( que no descartem que hagen sigut enviats per la policia) ens han punxat la llum sense dir-nos res, entrant quan no hi havia ningú a la casa, realitzant nombrosos desperfectes i exigint explicacions davant un apagó, per exemple. Però allò que més ens preocupa és la poca gent que acudeix a les activitats organitzades pel nostre col·lectiu o per altres, que no siguen concerts a les que acudeixen amics i coneguts, i que no arriben més enllà del gueto de sempre. Això es veu reforçat per les característiques d’aquelles persones que només venen als concerts i monten gresques, creen disputes, baralles, enfrontaments ( tant entre amics com amb gent del CSO), etc. Gent que no respecta la nostra feina, persones que no ens respecten tampoc a nosaltres mateixa ni a la gent que si que ho fa.
*Quines activitats i projectes dueu endavant ara mateix? Quines possibilitats té l'espai? (horaris, biblioteca, sopars..)
Ara mateixa estan en peu el taller de bicis, que es fa el 1er diumenge de cada mes, i el taller de serigrafia, el 2on i 4at dimarts de cada mes. A més portem endavant amb altres col·lectius una campanya contra les llargues condemnes així com que estem organitzant unes falles subversives, és a dir, unes falles que no es limiten només en concerts per a l’autogestió, unes falles per a totes. L’espai està obert els dimecres, dia de les assemblees, així com moltes vesprades. I com dèiem disposem d’una distri on podreu trobar material de contrainformació.
*Quins temes son les més presents a l'espai ara mateix? (campanyes, jornades,convocatòries..)
Les campanyes anticarcelàries, el projecte d’una campanya per l’alliberament animal, la participació del nostre col·lectiu en unes jornades d’Urbanisme a la universitat cap al mes de maig, així com la defensa d’un dels barris més amenaçats en aquestos moments.: El Cabanyal.
Com veieu la necessitat i labor dels espais propis i independents ara mateix, en el nou escenari de crisi, augment del racisme i del feixisme, control social...?
Aquestos espais sempre són imprescindibles i és una forma d’existir que facilita que la gent s’implique en ell. No creguem que per estar en crisis devem dur campanyes especials, sinó que és algo que es tracta des del dia a dia, en una crítica més profunda.
Com valoreu el treball de contrainformació dels diferents col·lectius? Com veieu l’ imposició de l' Internet com a una ferramenta de comunicació cada vegada més hegemònica?
On penseu que queda el paper en l'era de la tecnologia?
La veritat és que la contrainformació és necessària i Internet és un instrument que afavoreix la ràpida difusió d’informacions alternatives. Hui el paper ha quedat per reflexions i informacions atemporals, però no pensem que haja quedat en desús.
Direcció del vostre espai, pàgina web, blogs,etc...
La nostra direcció és Avinguda Constitució, nº355, Tavernes Blanques ( València). I es pot arribar en el metro en la parada de San Miquel dels Reis ( a 10 minuts caminant) o amb el autobús 16 i 36, o N2. Que et deixa en la mateixa porta.
El nostre espai web és: caragolrabios.blogspot.com
El correu: caragolrabios@gmail.com
I el de la distribuidora anticomercial: distribucionsubersives@gmail.com ; www.myspace.com/distribucionsubersives.
*No sé que més preguntar-vos així que si en teniu res més a contar, ací teniu la oportunitat de dir-ho.
Res, només dir que el col·lectiu seguirà endavant tot i que aquest espai desaparega, i continuarà obrint altres espais on poder desenvolupar les seues accions i propostes.
*Gràcies per contestar, i molts ànims per a totes.
Desallotjament de la Closka 20 de febrer de 2009.
No hay comentarios:
Publicar un comentario