28 feb 2009

700 entitats demanen que el Codi Penal condemni explícitament el negacionisme

Unes 700 entitats catalanes s'han sumat a la campanya "contra la impunitat neonazi" que promouen l'Amical de Mauthausen, Coordinadora Gai-Lesbiana, Entesa Judeo-Cristiana de Catalunya, SOS Racisme i Unió Romaní.
En un manifest que han presentat membres d'aquestes entitats, es demana una "rectificació" de l'actual Codi Penal, per condemnar explícitament el negacionisme, les expressions contra els drets humans i totes les doctrines que generen odis per motius racistes, xenòfobs, ideològics, orientació sexual o malaltia.
Les entitats han presentat la campanya davant de l'inici dilluns del judici contra els responsables de la llibreria Kalki i edicions Nova República per difondre ideologia neonazi.
Membres d'aquestes entitats també han destacat que el 7 de novembre del 2007 el Tribunal Constitucional va deixar sense efectes penals la difusió d'idees i doctrines que neguessin el genocidi en el cas de Pedro Varela, propietari de la llibreria Europa. Varela va ser condemnat a set mesos de presó per diversos delictes peròno per negar el genocidi i l'holocaust com han reclamar les acusacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario