23 feb 2009

Concentració contra la nova presó de menors, Jaume I. Una ullada.





La colla Xicalla convocava una concentració en protesta contra els centres de menors a la porta de centre de "reeducació" Jaume I.
Vam arrivar i, després de que tothom fóra identificat, i algunes persones i vehicles escorcollades, vam aplegar a la porta del nou centre de menors, que porta vora tres mesos obert i ja treballa al màxim de la seua capacitat, amb 50 menors de 14 a 18 anys.
Envoltades de guardies civils, que prenien notes i ens seguien, és va fer un recorregut al voltant de la presó, animant als menors empresonats, amb pitos i aplaudiments, crits i càntics.
Es va denunciar la tortura a la qual estan sotmesos els menors empresonats, la violència institucional, la marginació i l'absència de possibilitats d'educació darrere de reixes, tanques i filferro de punxes.
El grup de hip hop "Vagos y maleantes" amb les seues afilades lletres i la seua lírica combativa va donar suport a les empresonades, que responien en colps sords a les finestres de seguretat i crits d'angoixa i alegria per la concentració. Davant de la mirada de les "educadores", la concentració es va perllongar fins a les 14.30h, amb un clima de tranquilitat.
Es va sentir la veu de la protesta a dintre, i fora es va sentir l'agraïment de les empresonades perque algú s'enrecordés d'elles i lluités contra les presons per a menors.

Les fotos del centre Jaume I el descriuen com el que és, una presó.
Càmeres en els cantons, una doble filera de reixes, el filferro de punxes, les tanques, la guardia civil, la seua arquitectura repressora, la seua situació lluny del món...
En aquests espais no hi ha cap dubte que no cap res més que la repressió i el càstic. L'educació no pot donar-se en un lloc hostil.
Les inadaptades als forats i les cloaques del sistema.
D'açó és la repressió.
D'açó és la presó.

[Fotos] Jornada de lucha delante del Centro de Reeducación de Menores Jaume I
http://www.centrosdemenores.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario