18 ago 2008

Una quarantena de ferits a la salvatge actuació dels Mossos als carrers de Gràcia

Aquesta nit la Brigada Mòbil dels mossos d’esquadra, però especialment els grups de paisà de la policia autonòmica, han assaltat amb pallisses, agressions i amenaces gratuïtes els carrers de Gràcia a partir de les 4 de la matinada.

Els agents han començat la provocació al carrer Torrent de l’Olla, quan després de rebre alguns insults per part de persones que continuaven la festa a aquella hora, han decidit carregar contra tothom sense miraments. Vuit persones han quedat ferides pels cops de porra en aquest carrer fins arribar a la confluència amb la Travessera de Gràcia. A partir d’aquí, la brutalitat ha arribat de mans dels agents de paisà. Policies totalment camuflats entre els vianants (amb samarretes amb lemes reivindicatius, de la selecció catalana o del grup musical El Mite de Bukowsky) han tret les seves porres extensibles i han atonyinat sense miraments a tres persones que simplement cometien l'error de caminar pel carrer Puigmartí a aquella hora de la nit. Els policies actuaven totalment descontrolats. El comissari de l'ABP de mossos d'esquadra de Gràcia, en aquell moment baixava pel carrer Torrent de l'Olla, també de paisà.
En un punt posterior, a l'alçada del carrer Llibertat també s'ha produït una nova càrrega dels agents de la brigada mòbil, amb una desena de persones, de nou, contusionades.
Una ambulància del 061 ha arribat al lloc dels fets i s'ha endut un noi amb un trau al cap que sangrava abundantment.
La disbauxa violenta no s'ha acabat aquí. Cap a les 5h de la matinada, a la plaça del poble Romaní, altres agents de paisà de mossos d'esquadra han amenaçat els organitzadors de les festes populars que a aquella hora feien guàrdia per vigilar la infraestructura i el guarnit de la plaça amb frases com "guarros de mierda, hijos de puta, bajad que os metemos una paliza".
Una nova càrrega s'ha produït pocs minuts després al carrer Milà i Fontanals, on també hi han participat agents del cos antiavalots de la guàrdia urbana (UPAS). En aquest cas hi ha hagut entre 8 i 10 contusionats pels cops de porra totalment indiscriminats.
Altres càrregues de les que no en coneixem els resultats s'han produït al carrer Bruniquer i Ramón i Cajal, segons alguns testimonis també hi ha hagut contusionats.
Indymedia Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario