14 ago 2008

La família Franco s'atrinxera al Pazo de Meirás

Els hereus del dictador provoquen als ciutadans amb una boda al palau de Meirás, encara de la seua propietat i que fou espoliat al poble en acabar la Guerra Civil. Nombroses persones s'hi acostaren a la protesta convocada allà mateix a la mateixa hora per reivindicar la seua devolució i mostrar el seu rebuig a la impunitat de la família Franco, que es va enriquir durant la dictadura i a la qual no s' ha investigat ni exigit mai cap justificació del seu patrimoni. En morir el dictador es calculà que la seua fortuna estava entre els 60.000 i 100.000 milions de pessetes. Actualment, la seua família viu d'aquesta riquesa amassada durant els 40 anys d'imperi del terror i que fou multiplicada gràcies en gran part als terrenys revaloritzats durant el boom immobiliari. A més, els regals al dictador mai van estar registrats a cap inventari, i tota la documentació d'El Pardo, on figura abundant informació sobre els anys que van governar l'Estat, continua en mans d'una institució privada franquista, la Fundación Francisco Franco. Desvetllem algunes claus per seguir la pista als hereus del genocida, que continuen vivint com a reis en plena democràcia.

Imagineu la família de Hitler celebrant una boda en un edifici emblemàtic del nazisme? Doncs això és el que ha ocorregut 'a la española' a la que fou residència d'estiu de la família Franco, el Pazo de Meirás, a Galícia. El canvi de règim no va despentinar el més mínim a la nissaga del dictador, que ha mantingut gran part dels seus privilegis i de la seua fortuna gràcies al beneplàcit dels successius governs de l'Estat. La fortuna amassada durant els foscos temps de la dictadura feixista no fou ni investigada ni reclamada un cop es parlava ja què a Espanya hi havia democràcia. Ara han passat 30 anys d'aquella farsa de 'punt i final', de 'ací no ha passat res' que va perdonar de tots els seus pecats els torturadors, repressors i assassins del franquisme, i ja és hora de reclamar el què per qüestions de dignitat i respecte a les víctimes i en general a tota la societat, ens toca: cap protecció oficial als assassins i tot el què era del poble, per al poble. Volem saber la veritat, volem recuperar l'esperit democràtic i els valors dels drets humans pels que van lluitar i morir els nostres avis, àvies, pares i mares.

Mentre el Sr. Garzón i altres jutges estrella de l'Audiència Nacional miren cap a Xile, Argentina o la Xina a la recerca de dictadors i genocides, passen olímpicament dels que tenen al costat, d'aquells artífex del franquisme, els executors i els beneficiaris, que mai han estat condemnats ni perseguits per cap tribunal, ni espanyol ni estranger, tot i haver assassinat, torturat i reprimit a tota l'oposició política i haver-se enriquit amb el seu miserable sistema feixista ultracatólic.

Una bona eina per conèixer la fortuna dels Franco és el llibre de l'escriptor i periodista alacantí, Mariano Sánchez Soler, Los Franco S.A.

Us suggerim diverses notícies al voltant dels darrers successos i de la família Franco:

- LA COSECHA DEL DICTADOR: reportatge d'El País sobre la fortuna dels Franco
- La familia Franco hace caja gracias a su patrimonio histórico
- Una boda contra un pueblo
- ¿La última boda de los Franco en el Pazo de Meirás?
- La familia Franco escenifica su control del pazo con la boda de una bisnieta del dictador
- Dos bodas en El Pazo
- 400 personas se concentran en el Pazo de Meirás con motivo de la boda de la bisnieta de Franco
- Reclaman devolucion Pazo de Meirás na boda bisneta Franco (VIDEO)
- El expolio de Meirás
- La democracia entra en el Pazo de Meirás
- 'Hicieron el paripé de una venta que no existió'
- Publican un libro sobre la fortuna amasada por los Franco durante la dictadura
- Todos mojan: la familia Franco vendió a Fidel San Román el suelo utilizado por Bitango para las polémicas VPO
- La fortuna de los Franco: la familia tiene un patrimonio de 500 millones
- IU pide que la familia Franco devuelva el patrimonio acumulado en la dictadura
- Sólo IU y ERC responden al desafío de Meirás
- El poder civil quitó la razón a la familia Franco
- Francisco Franco en todas las capitales de provinicia
- 'La España negra aún late'
- Una ley para dignificar a las víctimas
- Varios edificios oficiales ignoran la ley de la memoria
- Busca si tu ciudad tiene buena memoria
- El PP quiere que Franco siga como hijo predilecto de Alacant
- La Universidad San Pablo CEU pide placas para recordar a los presos nacionales
- El Generalísimo ya no es alcalde
- Las mentiras de Franco
- La tumba más polémica de España

Més informació
- FUNDACIÓN FRANCISCO FRANCO

SIMBOLOGIA FEIXISTA AL PAÍS VALENCIÀ

Arbre genealògic de la Família Franco



Més informació a la web d'antifeixistes del País Valencià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario