17 oct 2010

[Rubí] Els Mossos ofereixen seguretat personal a Josep Anglada

Per tal de sufocar les protestes antiracistes que Anglada va provocant a tots els actes de campanya que està fent arreu del territori, els Mossos d'Esquadra li ofereixen protecció personal. No només això, sinó que fins i tot fan cordons policials encerclant les revoltes per tal de garantir la integritat del polític racista que es presenta a les eleccions al Parlament.

Sense anar més lluny, aquest divendres passat el president de Plataforma per Catalunya (PxC) va visitar Rubí per fer campanya. Tot i que ell i els seus acòlits només comptaven 12 persones, els Mossos van decidir posar-se al seu costat i no pas al costat de centenars de persones que s'estaven manifestant en contra de la visita del racista.

Tot i la impunitat de què gaudia Anglada i les dificultats dels manifestants, aquests es van acabar imposant i van aconseguir que PxC no pogués realitzar els parlaments del final de l'acte. Anglada es va quedar sense discurs. I sense sopar, ja que el propietari del restaurant on havien d'anar a sopar els va "amenaçar", segons el mateix Anglada.

Policia al servei del feixisme?

Segons Ràdio Rubí, els protestants eren uns 300. Tres centenars de persones que van veure com Anglada i els seus acòlits travessaven l’illa de vianants completament escortats -tal com si de seguretat personal es tractés- per la policia pública. Els Mossos van permetre que Anglada repartís tranquil·lament propaganda electoral mentre 300 rubinencs demanaven que marxés de la ciutat.

Tot i la seguretat pública que va fer de privada, un cop la formació política va arribar a la plaça de la Nova Estació, el rebombori que van crear els manifestants va impedir que Josep Anglada realitzés el seu discurs.

Els ciutadans de Rubí, "energúmens", per Anglada

En un comunicat en bilingüe, Anglada titlla d'"energúmens" els ciutadans de Rubí que el van rebre a crits i assegura que han "fracassat en el seu estèril intent de guerrejar pels carrers contra tot el que no estigui aprovat pels seus comissaris polítics en l'òrbita d'ICV i altres extremistes violents que fan servir els passamuntanyes, la benzina i la coacció per perpetrar els seus covards atemptats contra les llibertats". A més, qualifica tots els ciutadans mobilitzats d'"exaltats violents antisistema que estaven interrompent amb insults, crits i provocacions de tota mena". I rebla: "Quelcom inacceptable en una societat presumptament democràtica com la que tenim".

Anglada felicita els Mossos i els agraeix la seva tasca

"El meu agraïment a les forces de seguretat presents, per la seva bonhomia i per saber distingir qui actua de bona fe i qui no", va dir Anglada al final de l'acte. Així, Anglada felicita els Mossos per la seva tasca i els agraeix la manera com el van defensar durant la seva visita a Rubí, malgrat ser comandats pel partit que insulta al comunicat: ICV.

En concret, Anglada defineix d'"abnegada i intel·ligent" la tasca dels antiavalots, que segons ell van posar "ordre contundentment a la zona". Pel xenòfob, això demostra que "el cos policial català juga net i es compromet amb allò que assenyala la llei, protegint les persones de bé".

La manifestació antiracista va comptar amb la presència de sis unitats de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, tot i que va transcórrer ha transcorregut sense violència. Després de la protesta, un grup de manifestants va seguir els integrants de PxC durant el seu recorregut des de plaça Catalunya fins la plaça de la Nova Estació. Durant el recorregut, els antiracistes van esbroncar Josep Anglada i els membres del seu partit. Un cop arribats a la plaça de la Nova Estació, els Mossos d’Esquadra van format un cordó policial per encerclar els protestants i sufocar la mobilització.

Segons Anglada, finalment va decidir suspendre els parlaments no pas per l'escridassada que tenia al costat, sinó "per no comprometre la lloable protecció dels Mossos", reconeixent així que la policia pública l'estava protegint dels "exaltats violents antisistema" que l'únic que pretenien era expulsar el discurs feixista.

Entre les prop de 300 persones que van participar a la marxa, hi destacaven els col·lectius d’immigrats i de gent joves. Els protestants van estar tothora fortament vigilats per sis unitats d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. La manifestació es va dissoldre pacíficament quan els membres de Plataforma per Catalunya van abandonar Rubí.

Visto en: http://www.llibertat.cat/content/view/10805/1/

No hay comentarios:

Publicar un comentario