16 oct 2010

[Documental] Edge: the movie


Documental sobre el moviment straight edge dins del hardcore i el punk als estats units, des d'una visió històrica amb entrevistes a membres de bandes de música, distribuïdores...
Una ullada a un moviment contracultural que des d'una posició lliure de drogues aconsegueix fer-se un lloc en l'escena política mundial amb apostes com el DIY, la lluita pels drets dels animals, el feminisme... amb un anàlisi crític dels seus punts febles.

30 anys de història de l'Straigth Edge que el defineixen com a moviment contracultural mundial amb unes línies guía molt clares: "no beure, no fumar i no prendre drogues"
Interessant document sobre la contracultura hardcore/punk. Les seues conclusions ser aplicades a nivell mundial a cada escena local.
Un antagonisme sincer al sistema des del rebuig d'uns pilars bàsics de la domesticació capitalista: la resignació i l'alienació social.

No trobes el teu espai en les festes i bacanals alcohòliques, en les nits metaanfetamíniques, entre el fum dels cigars...? Fes-te straight Edge!

1 comentario:

  1. No cal dir-se "Straight Edge" per ser punk i abstemi al mateix temps.

    D'altra banda, s'hauria de parlar molt de les fonts ideologicofilosòfiques de les que han begut gent com Ray Cappo o Karl Buechner.

    ResponderEliminar