27 oct 2010

[Estat espanyol] Guerra oberta a l'extrema dreta espanyola: les lluites personalistes i Israel divideixen encara més els ultres espanyols

Mentre la nova ultradreta viu els seus millors moments a Europa des del final de la II Guerra Mundial, amb diversos eurodiputats i sonats èxits en els seus respectius països, a l'Estat espanyol segueix sepultada i dividida, representant menys d'un 1% dels vots més enllà dels ultradretans que continuen votant el PP. Tot i que fa menys d'un any España2000, Movimiento Social Republicano (MSR) i el Frente Nacional (FN) signaven un acord de mínims basat en la informació, la col.laboració i la no agressió entre les parts, aquesta aliança es va trencar el passat 4 d'octubre després d'anunciar la participació de l'organització ultradretana España y Libertad (EyL) en l'acte d'España2000, partit liderat per José Luis Roberto, el 12 d'octubre a València. Segons un comunicat del MSR, España2000 ha provocat així la ruptura del pacte, doncs EyL, que manté una estreta relació amb la Plataforma per Catalunya (PxC), defensa un marcat discurs pro israelià, cosa que els neonazis no estan disposats a acceptar. El MSR és hui dia qui s'ha fet amb l'enllaç europeu, sent el representant espanyol de l'Aliança de Moviments Nacionalistes Europeus (AENM) de la què formen part els principals partits d'extrema dreta europeus, un paper que fins ara ostentava Democracia Nacional (DN).


Un nou element de discòrdia ha fet acte de presència a l'extrema dreta espanyola: el suport o la condemna a Israel. Com ja ve succeint a diversos països d'Europa, les formacions xenòfobes tracten d'acostar-se a l'extrema dreta jueva pro-israeliana per combatre l'Islam i no ser acusats de nazis. Aquesta nova posició dins l'extrema dreta ha creat un gran conflicte, i la divisió entre els ultres sembla ser ara entre antisemites i islamòfobs.

España2000 i DN mantenen la seua particular i eterna guerra, mentre el MSR fa camí. L'enfrontament ha arribat inclús a les mans, i des de DN acusen membres d'España2000 d'atemptar contra la seua seu i contra els seus militants. L'espectacle està servit.

GUERRA ENTRE ULTRES: DN acusa membres d'España2000 d'apunyalar el responsable de joventuts de Cantàbria

Democracia Nacional acusa dos militants d'España2000 d'intentar incendiar la seua seu nacional

Baralla entre neonazis a Madrid: detinguts 28 membres del MPS per tractar de rebentar un acte de DN

[Llegir artícle complet]

No hay comentarios:

Publicar un comentario