29 sept 2009

Assalt a l'Hotel Vela (dg passat)

Com que els 'organitzadors' encara no ham penjat cap crónica ni fotos a indymedia de l'acció de l'altre dia, pengem un petit resum.

Aquest passat diumenge 27, unes 200 persones van respondre a la crida d'assalt per terra, mar i aire a l'Hotel Vela. Diferents grups veïnals han engegat una 'Bomba a l'hotel Vela' que infringeix la llei de costes (tot i que s'ha buscat una artimanya legal per 'arreglar-ho') i representa un dels darrers símbols de l'especulació que debora els nostres barris. La campanya contra l'hotel que s'inaugura el proper dijous busca la seva demolició.
A la cita de la platja de Sant Sebastià van acudir un bon grup de surferos que es van juntar a balser@s, gent amb canoes i colchonetes inflables que van fer la travessa fins l'espigó de l'hotel i van desplegar vàries pancartes entre elles una a dins de l'aigua. Diversos globus negres van simbolitzar l'assetjament per aire a l'hotel mentres grups de secretes s'inmiscuien en el grup de manifestants, dos d'ells agafats de la mà simulant ser gais. L'assedi per terra va ser més contundent entre el que es trobaven veïnes de la Barceloneta que cridaven "Hotel Vela, para las abuelas" o «Veïns, una espècie en perill d’extinció». Un grup de gent va iniciar un bombardeig de globus de pintura contra la façana del restaurant anexe a l'hotel mentre un nombrós grup de gent superava les valles del recinte i mentres uns feien pintades altres acabaven de tirar les valles
i altres quedaven a la platja, el gruix de gent accedia a dins el recinte del jardí de l'hotel on es tiraren més ous, cubells de pintura, es feien més pintades com "Turisme, terrorisme de sXXI" o "De quien es esta ciudad?" i es donà el trencament d'alguna vidrera. La policia no va fer acte de presència fins al final; havent-se quedat vigilant només a l'estricta entrada de l'hotel, diversos cotxes patrulla de mossos i guàrdia urbana recolzats per secretes van identificar una persona quan ja tothom marxava de la platja.



hi ha +info i més fotos (i més grans) a :
http://hotelvelabarcelona.com/blog/3/

No hay comentarios:

Publicar un comentario