26 mar 2009

Se ocupan varias facultades como protesta por la represión sufrida por el movimiento contra Bolonia

Ahir al vespre, una trentena d'estudiants es van tancar a la facultat de Dret i uns cinquanta de la Facultat de Geografia i Història de la Universtat de Barcelona (UB). Hi han passat la nit com a acte d'arrencada de tres jornades de vaga. Aquest matí, un grup d'universitaris s'han tancat al deganat de Ciències de l'Educació de la UAB. Les tancades arriben una setmana després del desallotjament del rectorat de la UB pels Mossos, que va acabar amb la batalla campal als carrers de Barcelona.

A la tancada de la Diagonal, i segons ha explicat un dels estudiants, el degà de la Facultat s'ha presentat aquesta mateixa nit al centre per pactar les condicions de l'ocupació i citar-los en una reunió per a aquest dimecres al matí.

Comunicat de l'Assemblea de facultats del Raval davant les greus acusacions d'agressió per part del rectorat de la ub i el deganat de Geografia i història

L'Assemblea de Facultats del Raval de la UB ha decidit emetre aquest comunicat davant les greus acusacions que s'han realitzat contra aquesta assemblea i les estudiants de la nostra facultat, mitjançant les quals se'ns responsabilitza de les dues suposades agressions que han servit d'excusa al Rectorat per autoritzar el desallotjament de l'Edifici Històric i les brutals càrregues policials que van tenir lloc durant tot aquest dimecres.

Primer de tot, volem aclarir els fets dels quals se'ns ha acusat. Pel que fa a l'agressió suposadament realitzada per l'Assemblea de Facultats cap a un alumne de Filosofia, hem de dir que en cap cas va tenir lloc un episodi de violència col•lectiva com s'està difonent pels mitjans de comunicació i el Rectorat. Per contra del que s'ha dit, va ser el suposat agredit que va embestir amb força a un membre de l'Assemblea, després d'haver tingut diferències a un debat informatiu. En resposta a l'agressió, el nostre company es va defensar fins que, acte seguit, les persones presents van separar ambdues persones.

D'altra banda, no tenim constància que hi hagi hagut cap agressió contra membres de la seguretat privada de la Universitat de Barcelona, tot i que reconeixem que han hagut situacions de tensió verbal davant la continuada presència i persecució que realitzen aquests cossos repressors a dins de la nostra Facultat.

Tanmateix, volem dir que ens sembla lamentable la situació de violència, de la que responsabilitzem a la degana de Geografia i Història, María Angeles del Rincón, així com del rector Dídac Ramírez, per la seva actuació irresponsable la qual ha provocat centenars de ferits entre estudiants, professors i vianants durant tot el dia d'ahir, així com diverses detencions. De la mateixa manera, cal denunciar la situació actual de paralització i tancament de la nostra Facultat per part del Deganat, amb l'objectiu d'evadir responsabilitats davant el conflicte.

Per últim, creiem que tota aquesta estratègia de criminalització i repressió només serveix per amagar la realitat del conflicte generat degut a l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior d'esquenes a la comunitat universitària, i molt especialment a l'estudiantat.

Recordem també, que a dia d'avui, després de la manipulació dels resultats del referèndum estudiantil al Claustre de la UB i de la repressió continuada contra el moviment crític amb l'aplicació de l'EEES, han pogut quedar esgotades totes les vies d'un diàleg que, com ha quedat demostrat, el Rectorat mai ha volgut tenir seriosament amb la comunitat estudiantil.

La repressió del dimecres no ha apagat la lluita estudiantil contra l'aplicació de l'EEES, sinó tot el contrari. Seguirem en peu davant la privatització encoberta de la nostra Universitat i les mesures punitives que s'estan aplicant.

¡Cap pas enrere contra l'eees, Bolonya no s'aplicarà ni a cops de porra!


Més informació:
www.assembleafacultats.blogspot.com/
www.tancadaalacentral.wordpress.com/
www.sepc.cat
www.fel-web.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario