30 may 2010

[Castelló de la Plana] Comunicat del Grup de suport a presos i preses

Als mitjans de comunicació:

El Grup de Suport als Presos i Preses de la Plana volem manifestar el nostre malestar per l’assetjament mediàtic a què s’ha sotmès el Casal Popular de Castelló davant la programació de la xerrada-debat amb els ex-presos Zigor Larredonda i Diego Sánchez.

En primer lloc, volem deixar clar que tots dos han complert ja les seues condemnes de 9 anys respectivament, com recorda el mateix Delegat del Govern al País Valencià, Ricardo Peralta, i que, per tant, són lliures de participar en un acte completamente legal com aquest.

En segon lloc, volem remarcar que el Casal és un espai gestionat de manera assembleària per diversos col·lectius i individualitats amb sensibilitats polítiques molt diverses, que cedeix l’espai per a la realització d’activitats molt diferents.

Per tant, creiem que el tractament que s'ha donat a la notícia per part dels mitjans de domunicació té una clara voluntat criminalitzadora cap a un projecte que aglutina molts moviments socials de la ciutat.

En tercer lloc, volem denunciar el fet que la premsa haja ignorat repetidament altres tipus d'actes que es realitzen durant tot l'any al Casal, sobre alguns dels quals fins i tot se'ls ha enviat comunicats de premsa, i en canvi done tant de ressò a una xerrada que en principi havia de transcórrer amb normalitat i sense més trascendència.

Tenint en compte els antecedents d'atacs violents contra el Casal i els seus membres per grups violents feixistes, ignorats també sistemàticament pels mitjans de comunicació, i sent conscients del perill que aquesta agitació mediàtica pot comportar per a la seguretat física de l'espai i les persones que en fan ús, responsabilitzem als mitjans de comunicació davant el que puga passar abans, durant o després de la xerrada.

Per tot això volem comunicar-vos la decisió que el Grup de suport a presos i preses ha pres de restringir l'entrada al recinte que se'ns ha cedit per a realitzar l'acte a tota persona que no siga sòcia del Casal, com a espai privat que és.

Sense més,
Grup de Suport als Presos i Preses de la Plana
Castelló, 29 de maig de 2010

Nazis, prensa y policía no consiguen detener el debate con los ex-presos políticos Diego y Zigor

No hay comentarios:

Publicar un comentario