2 feb 2011

[Cabanyal] Jornades Llibertàries

Inauguració de la nova seu de la CNT a València

DIVENDRES 4 DE FEBRER 19:00h Xerrada-Col·loqui
La repressió en les presons de la democràcia.
Per AMADEU CASELLAS


Amadeu Casellas Ramón és un expresidiari català i militant anarquista, conegut per repartir els diners que va robar a diverses entitats bancàries i per les llargues vagues de fam que va protagonitzar durant els últims anys de la seua estada a la presó. Amadeu assegura que va entrar en contacte amb l'anarquisme als 14 anys, i des de 1976 va protagonitzar múltiples atracaments a bancs per a finançar les lluites obreres i socials, repartint els diners entre organitzacions i persones que, segons les seues paraules, "ho necessitaven". La premsa ho va arrribar a nomenar "el Robin Hood espanyol".

La seua darrera condemna va finalitzar el 9 de març del 2010. Amadeu, durant els llargs anys que va romandre en la presó, va conèixer a membres de la COPEL (Coordinadora de Presos Espanyols en Lluita), i va protagonitzar nombroses protestes per a aconseguir la "millora dels presos i de les presons espanyoles". Les llargues i contínues lluites des del carrer, tant en l'estat espanyol com en l'estranger, exigint la seua llibertat, van aconseguir el seu alliberament després de més de 20 anys segrestat.

DISSABTE 5 DE FEBRER 18:00h Xerrada-Col·loqui
Anarquisme i joventut, la necessitat d’organitzar-se.
A càrrec del grup “Nosaltres” de la F.I.J.A. (Federació Ibèrica de Joventuts Anarquistes)

La F.I.J.A. té com a objecte agrupar als jóvens d'ambdós sexes, sense distinció d'ètnies ni color que participen d’inquietuds socials i del desig de superació que faça del ser humà un ser social i
individualment lliure i igual davant els seus semblants. Per a aconseguir-ho, esta agrupació lluita contra la propietat, el principi d'autoritat, l'Estat, la política, la religió i tots aquells poders que obstaculitzen la total emancipació del ser humà.

En esta xerrada-col·loqui es tractarà en profunditat el tema de l'organització de la joventut des d'un enfocament anarquista. Les drogues, la passivitat, la ignorància i altres factors són alguns dels causants de l'alienació juvenil i de la seua integració en l'actual sistema capitalista.

CONCERT: PITO KARCOMA
(Cantautor Llibertari d’Elx)
A les 21:00h – Entrada Lliure

DIVENDRES 11 DE FEBRER 19:00h Xarrada-Col·loqui
Repressió i crims en la València de la postguerra
A càrrec d'Empar Salvador del Fòrum per la Memòria del País Valencià.

Es projectarà el documental “El genocidi franquista a València”

Empar Salvador Villanova, naix en plena repressió franquista, dins d'una família revolucionària i republicana, que havia combatut contra el colp d'estat del general Franco contra la II República. El triomf del franquisme i la repressió que a continuació es desencadena, incideix en diversos graus en tota la seua família que queda majoritàriament desmembrada.

Per a conéixer la seua pròpia història i la dels seus familiars afectats per la repressió, realitza diverses investigacions sobre el verdader abast de la repressió franquista, descobrint les fosses comunes del cementeri de València. És autora del llibre “El genocidi franquista a València. Les fosses silenciades del cementeri” (Icaria Editorial. Barcelona, 2008). També és autora de diversos articles i estudis sobre la magnitud de la repressió, la impunitat dels responsables i col·laboradors del genocidi franquista i sobre les víctimes, no rehabilitades fins al moment.

Ha participat en diferentes Trobades internacionals i impartit conferències arreu de l'estat espanyol (cursos d'estiu l'Escorial de la Universitat Complutense de Madrid, universitats de Granada, Autònoma de Barcelona i Tarragona, Museu d'Història de Catalunya, diverses entitats de Sant Sebastià, Oviedo, Gijón, Alacant, Menorca, Castelló, Tortosa, Girona, Madrid, l'Hospitalet, València, Barcelona, Tarragona, en el Fòrum Social Català, en multitud de localitats del País Valencià, i de l'estranger (França, Jordània, Colòmbia, Argentina, Uruguai, Paraguai, Bolívia, Alemanya…)
És fundadora i presidenta del Fórum per la Memòria del País València, col·lectiu denunciant de crims contra la humanitat i desaparicions forçades durant el franquisme en l'Audiència nacional espanyola.

DISSABTE 12 DE FEBRER 19:00h Xarrada-Col·loqui
Anarcosindicalisme en el Segle XXI
A càrrec d'Antonio Baena, militant del Sindicat de CNT-Fernan Núñez (Còrdoba)

La CNT, lluny de ser una relíquia del passat, gaudeix d'una presència destacada en el món laboral del segle XXI. S'analitzarà la implantació de CNT en diferents sectors laborals.
- Que actualitat està vivint la classe treballadora?
- Hi ha alternatives a l'actual model sindical-estatal?
- Com a autoorganitzar-se en el treball?
- L'alternativa és l'anarcodindicalisme.

TOTS ELS DÍES, DESPRÉS DE LES XARRADES, HAURÀ DINAR VEGÀ PER A
AUTOFINANCIAR LES JORNADES

Sindicato Oficios Varios
CNT-AIT Valencia
C/Progreso nº126 bajo
Cabañal - Valencia
http://valencia.cnt.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario